„Sóval hintik be”, „kormányellenes sivalkodók”, „Visszaszereztük” – ilyen és ehhez hasonló szavakkal lehet leírni a kormánypárti szolgamédia cikkeinek és kommenteinek hangvételét, melyek az alig egy órája lezajlott átvétel kapcsán szakadt ki belőlük.

A Hír TV a gecizés óta ellenzéki hangvételű. Kormánykritikus. Volt a mai napig, augusztus elsejétől ugyanis új szelek fújnak majd a régi-új vezetés irányítása alatt álló hírcsatornánál.

Több lap is megerősítette, hogy szerdára virradóra a a csatorna több munkatársának már kiadták, pakoljanak össze, töröljék le személyes dolgaikat a számítógépeikről, mert holnap már nem kell jönni. Látszik is a hírstruktúrán – egész nap a Hír TV-t bámulom, ami olyan, mintha kötelezőből menne csak a műsor. Mert az nem állhat meg.

A csatorna 12.00 óta rendkívüli hírként tájékoztatja nézőit arról, hogy Csintalan Sándor és Kálmán Olga már nem lesz látható a Hír TV-n, műsoraikat megszüntették, őket magukat pedig eltávolították. Követte őket Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató, Bodacz Balázs műsorvezető, György Zsombor szerkesztő, Lampé Ágnes műsorvezető is. A Szabadfogás c. műsor felvételére érkező vendégeket rövid várakozás után a kormány kedvenc szekusai kísérték ki a bejárati kapuhoz.

Nézze meg a távozó Kálmán Olgát!

Itt pedig a távozó Csintalan Sándor nyilatkozik:

Az új fideszes kurzus kipöckölt mindenkit, és új időszámítást jelentett be. Az új tulaj, Nyerges Zsolt saját bevallása szerint nem foglalkozott soha médiatermékekkel, ezentúl is csak tulajdonosi jogkörét fogja gyakorolni, a csatorna profiljáért majd Liszkay Gábor felel, aki természetesen hozza a „bandát”, szóval el lesz minden intézve.

A kormánypárti médiatermékek eközben örömtáncot járnak. A cikkeiket kommentáló  emberek (vagy kamuprofilok) szintén ünnepelnek, hiszen végre „hazatért” a Hír TV. Lehet megint jobboldali, nemzeti csatornát csinálni. Bármit is jelentsen ez nekik.

A Magyar Idők szívesen élcelődik Kálmán Olgán, cikkükben hangsúlyozzák például, hogy műsorát kevesen nézték, és valószínűnek tartják, hogy igazán sosem érte meg a csatornának. Mindezt egy Origo cikkre hivatkozva állítják, akik néha akkora megfejtésben vannak, hogy szerintük nézettségben az M1 meg a TV2 veri az RTL-t. Segítek; még összeadva se.

Betalálták Csintalan Sándort is, aki szerint „az RTL Klub maradt az egyetlen magyar, a kormánnyal szemben kritikus, szabad televízió. Arról is beszélt, hogy a csatornát áruba bocsátó Simicska Lajos által a választásokig támogatott Jobbikban nincs nagy fantázia, mivel az ellenzéki párt a választáson súlyos kudarcot szenvedett, és nem reális kormányváltó erőként tekinteni rá.” 

A Pesti Srácok egy szokásos hangvételű cikkben tapsikol a fideszes térnyerésnek. Cikkükben számon kérik a 24.hu és a Hvg szerkesztőségét, hogy miért nem álltak ki a szolgamédia embereiért, és minek állnak ki most Kálmán Olgáért, és a többi eltávolított médiamunkásért. Tök jó fejek. Ja nem.

Az Origo „Csúfos bukás: kirúgták Kálmán Olgát” figyelemfelkeltő címmel jelentetett meg cikket, de csak azért ugye, mert Kálmán Olga műsorát senki nem nézte. A cikkben boncolgatják, hogy a tévének nem érte meg az Egyenesen c. műsort tovább sugározni – talán ezzel is enyhítve azon olvasók kedélyeit, akik esetleg politikai alapú tisztogatást vélnek kiáltani.

A Hír TV Kálmán Olga Egyenesen c. beszéde helyett épp Orbán Viktor Tusványosi beszédének ismétlését közvetíti. Ennyi volt.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!