Megfutamodott a kormány, de ezt nem adták le a híradóban

MTI-fotó

Mindenki, akinek egy kicsit is van józan ítélőképessége, és nincs elvakulva az Orbán feje körüli glória fényétől, világosan látja a visszásságát a Brüsszel elleni „szabadságharcnak”. Nem tagadhatjuk, hogy élesen ütköznek nézőpontok Európa jövőjéről, de ezeket vitákban, érvekkel alátámasztva mondják képviselőik, és -ami talán a legfontosabb- az EU tárgyalóasztalainál, nem pedig óriásplakátokon. Mindenki tisztában van azzal, hogy a tagság egy adok is és kapok is kapcsolat, nem lehet csak az előnyöket kiszivattyúzni a többi tagállamból.

Ezt a mentalitást elégelte meg és zárta el Orbánék, ezzel együtt Magyarország elől a pénzcsapokat az unió. Nem mennénk bele a technikai részletekbe, hogy milyen problémákat tártak fel, mert napokig lehetne sorolni. Azonban az egyik lényeges kérdésben most visszavonulót fújt a kormány. A közbeszerzési ellenőrzéseket ezentúl a minisztériumban, házon belül oldják meg,  mintegy 80 ember felvételével, ezért nem hosszabbítja meg ezt a keretszerződést az érintett tanácsadó cégekkel a Miniszterelnökség.

Mindez a hirtelen váltás azután történt, hogy megérkeztek  a brüsszeli figyelmeztető levelek  a Bizottság delegációjának múlt heti budapesti látogatása után pár nappal jelentik be azt, hogy nem hosszabbítják meg az egyébként már március 31-én lejárt tanácsadói szerződést, amely régóta szúrta a szemét a bizottság tagjainak. Ez bizony vereség a kormány részére, és valószínűleg nem is az utolsó. Ha pénzhez akar jutni, több területen jelentős engedményeket kell tennie, mert a hiány már történelmi mértékű, fél évkor a teljes évre tervezettnek a 104 százalékára rúgott. Uniós pénzek nélkül az ország kifullad. Mondjanak bármi mást is az óriásplakátokon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!