Kiderült, mire költi az MSZP a megszavazott béremelést – ezek után te megszavaztad volna?

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Képviselőnként 200 ezer forint – ennyi pénzzel lettek gazdagabbak az MSZP-s politikusok, akiknek többsége megszavazta az emelést. Ellenzéki körökben is elégedetlenkedést eredményezett a szocialisták döntése, azonban a baloldali honatyák nem tartják meg ezt a pénzt, más terveket fűznek a többlethez.

Mivel az MSZP-Párbeszéd húsz mandátumot szerzett az áprilisi választáson, és ebből tizenhat erősíti a szocialista frakciót – megközelítőleg bruttó 3 millió 200 ezer forintról van szó. A Népszava információi szerint nem lesz automatikus elosztási mechanizmus, havonta összeül majd az elnökség, és eldönti, hogy az adott hónapban mire fordítja az említett summát: legyen szó rászoruló gyerekek támogatásáról, hajléktalanok segítéséről, független médiumok felkarolásáról vagy éppen szegény sorsú gyerekeknek adandó ösztöndíjakról. A párt elnöke teljesen egyértelművé tette, hogy a kötelező felajánlás alól senki nem vonhatja ki magát.

A július 17-én megszavazott képviselői béremelés híre komoly felháborodást váltott ki, hiszen a kormány eközben megadóztatná a cafeteria-elemeket, és csípőből utasítja vissza az otthonápolási díjak növelését. Ezzel szemben a képviselőit plusz 2 kilóval jutalmazza.

Megnyugtató, hogy ezt a pénzt az MSZP politikusai olyan célokra fordítják, amelyekre a kormánynak kellett volna.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!