Súlyos vádat olvastak a Fideszre gyermekek halála kapcsán – vajon tényleg ezt tették?

MTI/EPA/Fabio Frustaci

Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő az alábbi közleményt publikálta:

„A Fidesz aljas és kegyeletsértő módon a veronai buszbalesetben elhunyt gyermekek emlékét használja fel arra, hogy a BTK. szigorításával a saját korrupt ügyeit fedezze! Orbánék ugyanis a Büntető Törvénykönyv módosításában két szigorítást vontak össze: a személyszállítást végző járművek jogellenes átalakítását és a korrupt fideszes politikusok, közéleti szereplők lebuktatásának ellehetetlenítését” – véli Gurmai.

A képviselő szerint teszik mindezt azért, hogy ha bárki tiltakozna ez ellen, a Fidesz azt mondhassa: az illető a veronai buszbaleset utáni helyzet rendezése ellen tiltakozik.

Ez politikai halottgyalázás!

Ráadásul egyik törvénymódosítási javaslat sem arról szól, mint amit hivatalosan a címében megjelöltek. A „jogellenesen átalakított személyszállítást végző jármű” vezetőjét például súlyosabban büntetnék, mint azt, aki a járművet átalakította. Holott egy sofőrnek nem kell tisztában lennie azzal, hogy az általa vezetett járművet engedély nélkül átalakították. Ez tehát csak egy bűnbakgyártó törvénymódosítás. A „hivatalos személyek” zaklatása elleni szigorítás pedig azt jelenti, hogy a jövőben bűncselekmény lenne nyilvánosságra hozni, ha Lázár János találkozik egy kávéházban egy fideszes rokonnal, hogy megvitassák a legközelebbi közbeszerzés lenyúlásának részleteit.

Ocsmány és kegyeletsértő, hogy Orbánék a politikai nyugalmukat úgy akarják biztosítani, hogy összekötik egy buszbaleset tragédiájával. Szégyelljék magukat – zárja közleményét a képviselő.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!