Keményen beolvasott Orbánnak, többé nem lesz diplomata

FOTÓ: ORBÁN VIKTOR FACEBOOK-OLDALA

„Orbánra úgy néznek, mint egy forradalmárra. Nem egy szokványos politikus, de egy olyan, akinek kialakult képe van a jövőről, azt is hiszi magáról, hogy egy próféta, egy fényhordozó” – mondta a Denník N szlovák portálnak adott interjújában Rastislav Kácer távozó budapesti szlovák nagykövet, aki saját kérésére nem csak magyar posztról távozik, de szakít a diplomáciával is. Többek között azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint ma, Magyarország nem felelne meg az EU felvétel kritériumainak.

A magyar gazdaság teljesítményét sem látja olyan fényesen, mint ahogy azt a kormánypropaganda sulykolja. Véleménye szerint a kilencvenes évek végén a csehek álltak a legjobban, majd a magyarok, tőlük pedig jóval lemaradva a lengyelek. Ma pedig már nem csak a csehek, de Szlovákia és Lengyelország is lehagyta hazánkat. Az uniós átlag egy százalékos megközelítését, ami a magyar gazdaság teljesítménye, már Románia is tudta produkálni.

Persze nem ment el szó nélkül a Stop-Soros kampány mellett sem:  „A nemzetközi politikában szerzett több évnyi tapasztalatom alapján kijelenthetem, ha valaki azt hiszi, hogy egy 90 éves nagypapának – még ha gazdag is – bármilyen ördögi terve van a világ leigázására, az inkább pszichiátriai látlelet, mint sem valami, aminek köze lenne a valósághoz„. Nem ő az első, aki orvosi segítséget tart szükségesnek hazánk vezetői kapcsán.

Az eredeti interjút a napi.hu szemlézte.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!