Ha még nem látott NO-GO zónát, megmutatjuk milyen!

Nem kevés szerepe volt a kormányzati propaganda hazugságainak a Fidesz választási győzelmében. A bevándorlókkal való riogatás, a külföldi nagyvárosokról szóló hazugságok olyanokat is elbizonytalanítottak, akik sok kérdésben nem értenek egyet a Fidesszel. A saját élet biztonságának féltése felülírta a korrupció és a nyilvánvaló lopások elítélését.

Jelen cikk szerzője, szeptemberben, -mikor a migránsok elleni gyűlöletkampány csúcson járt idehaza-  töltött el 5 napot Berlinben a feleségével. Az utazás előtt volt némi aggodalom bennünk, mert Kreuzberg-be szólt a meghívásunk, abba a városrészbe, ahol hagyományosan sok bevándorló él. Georg Spöttle, a kormány kedvenc szakértője a témában a következőt nyilatkozta az M1-en: „akik liberálisan gondolkodnak, menjenek el Berlin Görlitzer Banhofra, tegyenek ott egy sétát, ha megússzák úgy, hogy megmarad a cuccuk, a cipőjük, pénztárcájuk meg esetleg az életük is, akkor jöjjenek vissza, és tárgyaljuk újra a dolgot.”

A szállásunk a Sorauer Strasse-n volt, a „rettegett” állomás mellett. Nos, naponta többször megfordultunk ott, és megmaradt a cuccunk, a cipőnk, a pénztárcán és az életünk. Pedig használtuk az U-Bahn járatait nappal és éjszaka, és semmilyen negatív élmény nem ért minket. Persze a város forgatagában az itthoni viszonyokhoz képest rengeteg színesbőrű, nem német ajkú emberrel lehet találkozni. Török, kínai, angol, román, szerb és horvát nyelv zsongása kíséri a metrójáratokat. Volt, hogy egy meghívás miatt hajnalban kellett visszatérnünk Pankow városrészből, nagyrészt gyalog, mert a járatok már csak igen ritkán mentek. A város hajnalban is tele volt, beszélgető csoportokkal, „bandákkal”, de még hozzánk sem szóltak.

Végül, álljon itt Chen példája, hogy mi a különbség hazánk és Németország között. Chen Berlinben idegenvezetéssel foglalkozik, német, kínai és angol nyelvtudással. Elmondta, hogy nem nagyon szereti Berlint, mert tele vannak graffitizve a falak, meg az emberek van, hogy átmennek a piros lámpán. Szépen ívelt mandulaszemével, fekete hajával kicsit szomorúan mondta: „tudod, én bajor vagyok. Münchenben nem ezt szoktam meg.”

A 24.hu videójáról jutott mindez eszembe.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!