Csúnyán beégett a miniszter, orbitális hazugságon kapták rajta

Fotó: Tóth Gergő - Népszava

Varga Mihályt szokás ellenzéki oldalon is elismerően emlegetni, hogy ért a szakmájához, jó gazdasági szakember, és a stílusa sem olyan alpári mint párttársainak. Erre azonban most erőteljesen rácáfolt egy parlamenti interpelláció során. A szocialista Korózs Lajos azt kérdezte a minisztertől, hogy Szlovénia, Románia és Horvátország után végre Magyarország is meglépi-e a devizahitelesekkel szembeni egyetlen korrekt megoldást, miszerint a felvételi árfolyamon számolják el a hiteleket. Ez több millió forintot jelenteni az adósságcsapdában vergődő családoknak. A kormány eddigi Brüsszellel való takarózása megbukott, hiszen már három uniós ország tudta megoldani a hitelesek problémáját.

Varga tisztességes válaszadás helyett azonban hazudozással válaszolt: „Azt vártuk volna, hogy ön egy bocsánatkéréssel kezdi. Azzal a bocsánatkéréssel, hogy igen, mi voltunk azok, akik bevezettük a devizahiteleket.” Ez a mondta azonban egy szemenszedett hazugság.

Ugyanis a devizahitelezés 2001-ben került bevezetésre, az első Orbán kormány idején, amikor a pénzügyminiszter éppen Varga Mihály volt, a jegybank elnöke pedig elődje, Járai Zsigmond.

Elég vastag bőrnek kell, hogy  legyen valakinek a képén, hogy így belehazudjon az emberek szemébe, a kamerába a magyar országgyűlésben. Vargának a szeme sem rebbent, amikor jegyzőkönyvbe mondta a hazugságot. Ha valaki azt hitte eddig, hogy vannak „jó” és „rossz” fideszesek, akkor ki kell ábrándítsam. Csak egy fajta van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!