Érinthetetlenek lesznek ezek a rohadék politikusok, és te még tapsikolsz is nekik!

MTI Fotó: Beliczay László

Mit jelent politikusnak lenni? Megjelenhet-e egy politikus bárhol úgy mint nem-politikus? Ha lő egy fotót magáról vadászat, vagy lerészegedés közben, esetleg prostituáltak társaságában, akkor az neki a magánügye? Ha zsidózik, drogozik, asszonyt ver, gyereket molesztál, embert öl, akkor az mostantól nem tartozik senkire?

Tényleg van olyan, hogy valaki felteszi és leveszi politikusi kalapját, amikor úgy gondolja? Van-e magánvéleménye, létezhet-e bármi ami a politikust 9 és 17 óra közötti munkavégzés után egyszerű, „sima”, mezei halandó állampolgárrá teheti? Nem. Pontosabban egyvalami mégis megszabadíthatja szegény politikust a munkájával járó stressztől. Ha lemond, és visszamegy lapátolni. Ja, hát az büdös?

Pitiáner

Cinikus, szar, senkiházi alakok gyülekezete az a kurzus, amelyik megszabadítaná magát a nyilvánosság terhétől. Mert szeretne kurvázni, inni, vadászgatni, helikopterezgetni, lopni, tudom is én, de nem szeretné, ha ez kiderülne. Cinikus, szar, senkiházi módszerekkel – törvényre emelnék saját, úgynevezett családi nyugalmuk érdekében azt is, hogy ne tüntethessen senki ott, ahol ők esznek, isznak, szarnak, vagy épp másnaposan fetrengenek valami magas cukorfokú pálinkától másnaposan. Nehogy már fájjon a fejük a sok elégedetlentől a Cinege utcában, vagy a Bánat fasoron.

Cinikus, szar, senkiházi törvényt szülnek ezek, mert már nem csak a másnaposság védelme a cél, hanem már a lerészegedés pillanata is. Ne legyen kétségünk, a fideszes többségű parlament által még a nyári szünet előtt elfogadni tervezett javaslat szerint a politikus érinthetetlen lesz, amint kijön a képviselői irodaházból, vagy a parlamentből. Hogyan? Hát úgy, hogy az őt megállító újságíró, vagy mezei honpolgár kellemetlen kérdéseire válaszul felteszi a levegőbe a kezét, és jó magyar szokás szerint felhorkan, hogy: „bocs, de lejárt a munkaidőm!”

Mi van, nem elég a mentelmi jog?

Innentől pedig egy szót se szólhat hozzájuk senki, mert elviszik. Cinikus, szar, senkiházi ötlet, de épp ott tartunk, hogy ez most tényleg kézzelfogható valóság lesz. Két év börtön is járhat majd azoknak, akik meg merik szólítani a munkaidejét épp letöltő cinikus, szar senkiházi faszkabátot.

A büntetőtörvénykönyvet most úgy kívánják módosítani, hogy a zaklatásra vonatkozó passzust kibővítik ezzel az agyament ötlettel. A sunyi módosítót Czunyiné Bertalan Judit jegyzi, akiről egy magára valamit is adó ember azt sem tudja, hogy ki az. Az új rendelkezés szerint akár két év börtönnel is büntethető lesz az, aki hivatalos személyt „hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben” zaklat. 

Ha már el tetszettek menni politikusnak, akkor tessék elfogadni, hogy a nagyobb hatalom nagyobb felelősséggel is jár. El kell viselni és pont. Vagy akkor álljunk bele, hogy ez már nem demokrácia és ne játsszuk a hülyét.

Érinthetetlenek lesznek ezek a cinikus, szar senkiházi alakok, akik a Parlament mélygarázsából föld alatti alagutakon bujkálva szaporázzák lépteiket a szolgálati autóikhoz, hogy rendőri felvezetéssel hagyhassák el a helyszínt a gondolat sebességénél is gyorsabban. Ezek az érinthetetlen barmok persze kampányban majd osztogatják a krumplit, meg a lejárt szar kajákat azoknak akik ezt szeretik.

Cinikus, szar, senkiházi alakok gyülekezete az, aki ezt engedi nekik. Szégyen!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!