Lázár János feloszlatja a hódmezővásárhelyi önkormányzatot?

Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Egy önkormányzati testületet természetesen egy országgyűlési képviselő nem oszlathat fel, még csak nem is kezdeményezheti, arról a testületnek magának kell döntenie. Azonban egy fideszes többségű önkormányzat, egy független polgármesterrel igen törékeny helyzet, pláne Hódmezővásárhely, amely akkora pofon volt a Fidesznek és magának Lázárnak, hogy napokig nem tértek magukhoz belőle. Azt tudjuk, hogy Lázár a bukta után maga is nagyon elutasító volt Márki-Zay Péter polgármesterrel szemben, majd békülékenyebb és együttműködőbb hangnemre váltott.

Ezt változtatta meg az újabb időközi választások fideszes sikere. A helyi rádióban egy interjúban megjegyezte, hogy felmerülhet a testület feloszlatása, mert Hódmezővásárhelyen az utóbbi időben csak rombolás zajlik. Persze, ebbe ő maga nem akar beleszólni, erről a képviselőknek kell dönteni, mondja az interjúban. Ez azonban minimum engedély, erősebb esetben pedig felszólítás, hogy kezdeményezzék a testület feloszlatását.

Persze, fontossá vált, hogy a jövőre esedékes önkormányzati választásokig ne tudjon Márki-Zay Péter megerősödni,  és ne tudjon az előző városvezetésre nézve terhelő és kellemetlen dolgokat nyilvánosságra hozni. Ennek érdekében úgy tűnik, egy időközi választást is megkockáztathatnak, a fideszes kétharmad birtokában.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!