Váratlan fordulat: az MSZP feltörekvőben – újra a legerősebb ellenzéki párt

A Fidesz előnye ugyan még mindig nagyon magas, figyelemreméltó, hogy tulajdonképpen a Jobbik szétesett, a választóik negyede már Toroczkaira szavazna, az egyharmada semmiképp nem választaná a Jobbiknál is szélsőségesebb pártot, az MSZP pedig közben erősödik, le is körözte az apró darabjaira hullott Jobbikot.

A biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP 53 százalékkal vezet. Az MSZP-Párbeszédet 14, a Jobbikot 13 százalék választaná, az LMP és a DK támogatottsága 6-6 százalék. Más pártra a választók 8 százaléka szavazna.

fidesz

Ugyanez a szám a teljes népesség körében a Századvég Alapítvány friss reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP pártszövetségre most a teljes népesség 36 százaléka szavazna. Az ellenzéki pártok gyengültek a választások óta. Az MSZP-Párbeszéd 9, a Jobbik 8 százalékon áll. A választók 4-4 százaléka szavazna az LMP-re és a DK-ra, más pártot 6 százalék választana.

Az MSZP új kihívások elé néz: a legerősebb ellenzéki pártként, az új vezetőségével fel kell építenie egy olyan alternatívát, amely képes lesz megtalálni az utat a Fidesz legyőzéséhez. Ehhez a munkához sok erőt és kitartást kívánunk nekik!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!