Ilyen nincs: döbbenetes dolgot művelt a rendőrség egy baleset túlélőivel

Középen Orbán Viktor miniszterelnök a rendőr tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén Budapesten a Hősök terén 2017. június 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

2017 októberében súlyos baleset történt az M5-ös autópályán, melyben két kamion és egy határvadászokat szállító autóbusz karambolozott. A balesetben tucatnyian megsérültek, Németh Gergely rendőr törzsőrmester, valamint a busz vezetője pedig életét vesztette.

A hír megrázta a közvéleményt, és sokkolta a rendőrséget is. 9 hónappal később az ügy viszont olyan fordulatot vett, amire senki sem számított: Hihetetlen, de a rendőrség megbírságolta a túlélőket – írja a Bors.

Mégpedig arra hivatkozva, hogy nem volt bekötve a biztonsági övük. A szerb-magyar határról hazafelé tartó emberek nem elég hogy legalja körülmények közt teljesítettek szolgálatot, nem elég, hogy súlyos balesetet szenvedtek, melyben elveszítették kollégájukat – sőt van aki maradandó sérüléseket szenvedett – de még 20 ezer forintra meg is büntették őket. Cserébe, hogy túlélték. Hát kösz…

A bírságoltak között van az a férfi is, akinek mindkét lábát amputálni kellett a szerencsétlenség után. Mivel ő már nem a rendőrség alkalmazottja, így ügyvédjével kész kiállni a rendőrséggel szemben.

A lap úgy tudja, hogy rendőrség a baleset után hallgatta ki a a határvadászokat, akik akkor bevallották, hogy nem voltak bekötve. Erre csapott le néhány túlbuzgó aktatologató a rendőrségnél, mert hát a szabály az szabály. Csakhogy a lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint bár kiszabható a büntetés beismerés esetén, az ügy azonban október óta már elévült. Hálás egy munka ez, nem mondom.

(Nyitóképünk illusztráció)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!