Úgy tűnik, Simicska Lajos csúnyán rászedte a Jobbikot

Simicska Lajos a már ismert "Orbán egy geci" felirat elhelyezése után

Simicska Lajos a napokban úgy döntött, leteszi a fegyvert. Üzleti érdekeltségeitől megszabadult, sőt állítólag még az országot is elhagyja. A milliárdos vállalkozó a választási kampányban szoros együttműködést kötött a Jobbikkal, akik most egy apró betűs rész miatt igen kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.

Az országgyűlési választás kampányában a Jobbik Simicska Lajos reklámpiaci cégeivel szerződött, emiatt láthattuk országszerte az „ők lopnak” plakátokat. A párt olyan kedvezményes áron jutott reklámfelületekhez, ami miatt az Állami Számvevőszék meg is bírságolta a pártot több száz millió forintra, és ami miatt jelen pillanatban úgy fest, a Jobbik akár meg is szűnhet (erről itt írtunk).

Mivel a párt és a milliárdos vállalkozó úgy számolt, hogy a Jobbik nyeri a választásokat, ezért nyugodtak voltak a fizetési konstrukció kiválasztását illetően, és abban állapodtak meg, hogy majd a választások után rendezik a számlát.

Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője a párt és Simicska közti megállapodásról az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában beszélt kedden.

„Nyilván mi úgy szerződtünk, hogy az volt bekalkulálva, hogy az állami támogatás az érkezik” – mondta Mirkóczki.

Mivel a nekik járó költségvetési támogatást az Államkincstár éppen lefoglalja, ezért most úgy fest nem lesz miből kifizetni a Simicskának járó összeget.

Sőt, a helyzetet csak bonyolítja, hogy Simicska épp a napokban szabadult meg üzleti érdekeltségeitől, melyeket éppen Orbán Viktor barátjának, Nyerges Zsoltnak adott el (Ennek része a média- és közterületi reklámpiaci érdekeltségei is), aki így a Jobbik kintlévőségét is megszerezte.

Azt persze nem tudni, hogy vajon Simicska tervezete-e, hogy elad mindent, vagy ezt valóban csak a választási eredmények utáni depresszió és csalódottság hatására tette. Annyi biztos, hogy a következetes pénzügyi zseni hírében álló ember most okozott egy kis galibát a pártnak.

Így jutottunk el odáig, hogy a milliárdos Nyerges Zsolt a jelentős pénzbeni tartozáson keresztül tartja kezében a megtépázott Jobbikot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!