Ez zseniális: saját fegyverét fordítja a Fidesz ellen néhány bátor fiatal

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc egy 'sportlétesítményben' // kép: nol.hu

A helyiek polgármestert kell válasszanak Felcsúton, miután Magyarország legzseniálisabb embere lemondott a polgármesteri székről. Mészáros Lőrinc milliárdos ex-gázszerelő a tavaszi országgyűlési választások után döntött úgy, hogy lemond Orbán Viktor szülőfalujának vezető tisztségéről. Mészáros szeretne a nyilvánosság elöl visszavonulni. Az időközi polgármester-választás azonban sokak fantáziáját beindította.

Van egy rossz hírünk

A kormánypárti szolgamédia már javában ajvékol. Sajnos Mészáros soha nem fog tudni visszavonulni a nyilvánosság elől úgy, ahogyan azt ő tervezte, és igen – az állampárt rajongói táborában csak Magyarország szívcsakrájának tartott Felcsút is kapni fog egy sallert. Csak kicsit, hogy érezzék a törődést.

No persze nem az emberek szenvedik meg, de a hatalom orra alá talán törhet egy kis borsot ezzel a zseniális húzással a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

A viccpárt trollkodni megy Felcsútra, a Fidesz Miskolcon bedobott fegyverével. Tudják, a borsodi megyeszékhelyen, egy helyi önkormányzati körzetben időközi választáson indul Erdei Sándor (művésznevén Rokker Zsolti) akit a Jobbiktól az MSZP-ig mindenki támogat, és akivel szemben „véletlenül” elindulhatott egy másik Erdei Sándor is. A névegyezés pusztán a választók összezavarására jó, no meg persze arra, hogy a fideszes jelölt nyerjen.

Ja, meg kiderült, hogy van egy második miskolci kamujelölt is, aki saját maga vallotta be, hogyan találta ki a Fidesz ezt az egész összezavarósdit.

Ezt a receptet tanulta el a Kutyapárt is. A visszavonuló Mészáros Lőrinc helyébe egy meglepő nevű jelöltet indítanak. 

A szolgamédia azon kesereg, hogy: „Megtévesztéssel próbál a felcsúti időközi polgármester-választáson való induláshoz kopogtatócédulát gyűjteni a Kétfarkú Kutyapárt által támogatott jelölt. A viccpárt aktivistái főleg idős emberek hiszékenységét próbálják kihasználni” – írja az Echo TV.

Ha-ha

Az augusztus 12-i időközi polgármester-választáson az MKKP-s Mészáros László a Fidesz jelöltje ellen méretné meg magát, akit szintén Mészáros Lászlónak hívnak, és eddig Felcsút alpolgármestere volt. (Mészáros Lőrincnek egyikük sem rokona.)

Kérdéses még, hogy vajon el tud-e indulni a választáson az MKKP-s Mészáros László, hiszen egyelőre még csak az ajánlásgyűjtés zajlik. Természetesen a Fidesz mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a jelöltet a hivatalos szervek úgy gáncsolják, ahogy csak tudják, de azért van remény.

A falu kicsit úgy működik, mint az ország. Van egy pár tucat vagyonos ember, aki nagyon közel áll a hatalomhoz, vannak pár százan, akik ujjongva tapsikolnak nekik – bízva a lehulló falatokban, és persze akadnak bőven még Felcsúton belül is, akik annyira utálják ezt a réteget, hogy velük még sikerülhet is a Mészáros-csere.

Ha a Kétfarkúak győznek Felcsúton, akkor az nagyon sok mindent megváltoztatna az országban. Talán egy humortalan, tekintély-elvű, rendpárti, mogorva és unalmas kurzust csak ennek szöges ellentéte tud legyőzni? Ki tudja. Még ha nem is győznek a választáson, már akkor is nyertek, hiszen ez a „normális esetben” csak piszlicsáré, jelentéktelen időközi-választás felbosszantotta a Fideszt. A választásig kevesebb mint egy hónap van hátra, mostantól biztosan rájuk figyel az ország.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!