Sajtótájékoztatón nevették ki Orbánt: ekkora kamut még nem dobott senki!

Fotó: MTI

Angela Merkel nem bírta ki nevetés nélkül Orbán szavait, amit közös sajtótájékoztatójuk zárómondataként mondott a magyar kormányfő: „Bántó, hogy Németországban a szolidaritás hiányával vádolják a magyarokat. Mi azt gondoljuk, hogy komoly szolidaritás, hogy Magyarország déli határán nyolcezer ember fegyverben védi a határt 0-24 órában, és ezzel megakadályozza, hogy naponta 4-5 ezer menekült induljon el Magyarországon át Németország felé.” Valószínűleg nem csak Angela Merkel, hanem a teremben lévő összes újságíró -az MTI-t nem vádolnánk ezzel- tisztában volt a valós helyzettel, és azzal, hogy Orbán egy orbitálisat hazudott.

Annak az indoka, hogy miért hazudozik kamerák előtt ennyire nyilvánvalóan, arra valószínűleg nem a politikai vonalon kell keresnünk a megoldást, sokkal inkább az orvostudomány tud erre választ adni. Nem lehet racionálisan megválaszolni azt a kérdést, hogyha a magyar rendőrség honlapján, a hivatalos közlemények szerint az szerepel, hogy idén nem érkezett 200 embernél több bevándorló a magyar határra, akkor Orbán miért beszél 4-5 ezer emberről naponta. Márciusban összesen 5 ember akart illegálisan bejutni az országba, a májusi „csúcs” pedig 77 ember volt, akit fel kellett tartóztatni.

Az ilyen, a csúsztatás kategóriát bőven meghaladó hazudozás az, amely lejáratja Magyarország nemzetközi tekintélyét. Amikor Orbán „Fake News”-t emleget, akkor legelőször a saját állításaival kellene szembenéznie. Arról nem is beszélve, hogy egy sajtótájékoztató utolsó mondataként mondani ilyet, amikor már nincs lehetőség viszontválaszra, az teljesen elfogadhatatlan húzás a nemzetközi diplomáciában. Ami Felcsúton szotyizás közben működik, azt megbosszulják a nemzetközi porondon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!