Távozik posztjáról Orbán belső kritikusa

MTI fotó: Koszticsák Szilárd

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora 2018. augusztus 31-i határidővel lemondott rektori megbízatásáról – szúrta ki az mfor az egyetem honlapján.

A rektor az egyetem Fenntartói Testületi (FT) ülésén jelentette be lemondását, és egyben kérte a testületet, hogy kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a rektori megbízatás alóli felmentését. Az FT tudomásul vette Patyi lemondását, egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról.

Patyi András 2012. január 1-je óta vezette az egyetemet, rektorból valószínűleg most intézményvezető tanárrá fokozódik vissza. Patyi emellett a Nemzeti Választási Bizottság elnöki posztját is betölti. Persze azért nem omlik össze a világ, hiszen már találtak neki még egy új pozíciót: ő a legesélyesebb a Fidesz alibi-bíróságainak (közigazgatási bíróságok) elnöki pozíciójára.

Az NKE rektori rektori székben Patyit Koltay András, a Médiatanács tagja és a a PPKE Állam- és Jogtudományi Karának docense válthatja. Sajtóhírek szerint a tervek szerint az egyetem fenntartói jogai közvetlenül Orbán Viktor alá fognak – a Miniszterelnökségen keresztül.

Patyi András nevét idén áprilisban ismerte meg az ország. Az ő elnöklésével vezetett NVI büntette meg Orbánt Viktort, amiért a miniszterelnök a választások előtt törvénysértő módon kampányolt az egyik óvodában. A büntetés rosszul esett Orbánnak, ezért bosszúból feltöltött egy videót Facebook-oldalára amin Patyit ugráltatja, csicskáztatja, beszólogat neki, aki közben ezt hajbókolva tűri. Na ekkora kritikus távozik a posztjáról.

Itt a kapcsolódó cikk:

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!