Óriási botrány! Vallott a Fideszes kamujelölt: A párt semmitől sem riad vissza a győzelem érdekében

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Józsefváros mellett egy miskolci körzetre figyel az ország. Mindkét helyen időközi választásokat tartanak – míg előbbiben a polgármesteri szék, addig utóbbiban egy megüresedett önkormányzati képviselői hely a tét, amit Hubay György korábbi önkormányzati képviselő Parlamentbe jutása miatt kellett kiírni. A két időközin kiderülhet, képes-e győzni az ellenzék ha mindenki összefog mindenkivel.

Miskolcon Erdei Sándor alias Rokker Zsolti indul függetlenként, jelöltségét pedig az MSZP-től a Jobbikig minden létező ellenzéki párt támogatja. Rokker Zsolti népszerű, és esélyes kihívója a fideszes jelöltnek, Nagy Ákosnak. Ez volt az egyetlen bűne.

„Valakik” ugyanis ráéreztek, hogyan lehet cinikusan teljesen szétbarmolni az egész időközit, mert hirtelen a semmiből előkerült egy másik Erdei Zsolt nevű jelölt is. 

Bízva abban, hogy a választó összezavarodik a két Erdei Zsolt névtől, ezek a valakik – biztos, ami biztos – még egy Molnár Zsolt nevű jelöltet is rávettek az indulásra.

Persze bárki indulhat, és simán alakulhat úgy, hogy több Zsolt nevű jelölt is szerepel a szavazólapon, jelen helyzet mégis különösen megnehezíti azok dolgát, akik nincsenek kapásból tisztában azzal, hogy mi Rokker Zsolti polgári neve.

36277461 608386892880776 3442724370043109376 n
Mindenütt Erdei Sándorok// kép Facebook

A zavarosban persze ezúttal is a Fidesz halászik, hiszen ez a katyvasz csak nekik jöhet jól. Ők azok, akik egyértelműen jól járnak azzal, ha tucatnyi kamupárti jelölt indul a választáson. Gondoljunk csak 2014 vagy a 2018-as választásokra, ahol a kamupártok jelöltjeire leadott szavazatok arra mindenképp elégségesek voltak, hogy az esélyes ellenzéki jelölttől épp annyit vegyenek el, ami miatt egy szoros versenyben alul maradtak a Fidesszel szemben.

Miskolcon most olyan történt, amire senki nem számított

Az egyik kezdettől kamujelöltnek tűnő, 19 éves Molnár Zsolt beismerte, hogy a Fidesz indította őt a választáson, méghozzá azért, hogy ne ismétlődhessen meg a Hódmezővásárhelyen egyszer már bevált sikerrecept – írja a hvg.hu.

A lap megtudta, hogy Molnár idén érettségizik, és a 2018-as parlamenti választások előtt a másik miskolci körzet fideszes jelöltje, Csöbör Katalin, illetve a szerencsi Koncz Ferenc kampányát segítette aktivistaként, de azóta megszűnt Facebook-profilja is árulkodó volt: több képen vezető fideszesekkel, köztük Kubatov Gábor pártigazgatóval pózolt, de üzenőfala tele volt a Fideszt népszerűsítő bejegyzésekkel, valamint a kormánypárti szolgamédia cikkeivel.

Vallott a fideszes

Molnár – nem tudni miért – önként vallott be mindent. Először üzeneteket írt Rokker Zsoltinak arról, hogy ki is ő valójában, majd az üzenetváltást telefonbeszélgetés követte.

Először nem nagyon hittem, hogy valóban a kamujelölt Molnár az, de olyan adatokat küldött át bizonyítékként, például a szavazólap másolatát, ami egyelőre csak a jelölteknek lehet meg, és néhány személyes adatát, hogy meggyőzött” – mondta a hvg-nek Rokker Zsolti.

Hozzátette, Molnár saját bevallása szerint azért kereste meg őt, mert érezte az ügy erkölcsi súlyát, és el szerette volna mondani, mi folyik a háttérben.

A Magyar Narancs információi is megerősítik, hogy Molnár valóban kamujelölt. A 19 éves fiatalember hirtelen sokkal nagyobb dolgokba keverte bele magát, mint egy időközi választás, ami után ráadásul simán eltűnhetett volna a ködben. A lap úgy tudja, hogy „kifejezetten a fideszes Koncz Ferenc kérte fel Molnárt, hogy induljon el a miskolci időközin, és összességében Koncz mozgatta háttérből a szálakat”. Koncz a lap megkeresésére mindent cáfolt.

Legfelső körök játéka

A lapnak nyilatkozó Erdei Sándor állítása szerint a magát Molnárként azonosító jelölt részletesen beszélt neki arról, hogy az egész névdublőr-játszma Kubatov Gábor pártigazgató ötlete volt, tettestársa pedig Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester korábbi kabinetfőnöke, Kovács Zsolt volt.

A férfi elmondása szerint a kamujelölteket olyannyira „csak” a nevük miatt használta az állampárt, hogy sem neki, sem pedig a nyékládházi illetőségű „másik” Erdei Sándor sem kellett még a lábát sem betennie Miskolcra. Mindent intéztek helyettük: adminisztrációtól, az ajánlások gyűjtéséig bezárólag.

Az is sokatmondó, hogy a volt kabinetfőnök lapít, a sajtónak semmilyen, jelen ügyet érintő kérdésre nem válaszol.

Molnár egy régi találgatást is helyretett az „igazi” Erdei Sándorral való telefonbeszélgetés során: Régóta sejteni lehetett, hogy a Munkáspárt a Fidesz betétpártjaként üzemel, hiszen szinte minden választáson el tudnak indulni, gyakran úgy, hogy annyi szavazatot sem gyűjtenek be, mint ahány ajánlást kapnak. Molnár a cikk szerint elmondta azt is, hogy a Thürmer-párt helyi szervezetének életben tartása csupán az MSZP-s szavazatok erodálásra szolgál.

36551430 2048325338739211 1618913748141998080 n
Erdei Sándor alias Rokker Zsolti (j), Varga László (b) MSZP-s országgyűlési képviselővel a terepen // kép: Facebook

A lap úgy tudja, hogy Molnár Zsolt nem pénzért, hanem karrierlehetőségektől vezérelve ment bele a jelöltségbe, mert úgy remélte, így feljebb juthat a Fideszben. Az mindenesetre szintén sokat mondó, hogy Molnár úr már elérhetetlen, és állítólag épp elutazott egy kéthetes nyaralására is.

Soha ennyi bizonyíték nem derült ki az állampárt kampánytrükkjeiről, ezért ennek tudatában az „igazi” Erdei Sándormegtette a szükséges jogi lépéseket – a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tesz a Fidesz és „két névdublőr” ellen.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!