Ennyi volt, Simicska Lajos mindenét eladta Orbán barátjának

Simicska Lajos az egykori fideszes oligarcha egy kiadós gecizéssel szakított Orbán Viktorral 2015-ben. Onnantól a választások éjszakájáig ő volt az, akiről azt hitték az emberek, hogy majd megbuktatja Orbánt – mert, hogy ő az aki igazán mindent tud Orbánról. Aztán nem így lett.

Üzlettársa, Nyerges Zsolt a sajtónak eljuttatott közleményében írta: átveszi Simicska Lajos üzleti érdekeltségeit.

„Dr. Nyerges Zsolt megvásárolja dr. Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy dr. Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A szükséges versenyhivatali eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal eljárásrendjének megfelelően megindítjuk.” – írja közleményében.

Magyarul: Simicska Lajos teljesen kiszáll az üzleti életből, ami úgy is értelmezhető, hogy leteszi a fegyvert.

Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt eddig. A szerződések tartalmát nem hozzák nyilvánosságra, ezek üzleti titkot képeznek.

Simicska Lajos a választások után bezáratta a tulajdonában álló Magyar Nemzetet, a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót – amivel gyakorlatilag lenullázta a jobboldali sajtót (A kormánypárti kézben lévő termékek nem minősülnek jobboldalinak. A szerk.)

A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Echo TV-s műsorvezetők a fenti médiumok elhasalására egy cinikus képpel reagáltak, melyen azt is megjósolták, hogy a Hír TV, – a jobboldal egykori koronaékszere – lesz a következő Simicska-féle médium, ami el fog tűnni:

troll pindroch szarvas dobos boros
EchoTV-s munkatársak demonstrálnak: Magyar Nemzet és Heti Válasz után jobb szélen olvasható „Felkészül: Hír TV” // kép: internet / EchoTV

A Simicska-cégbirodalmat átvevő Nyerges Zsolt korábban is az oligarcha üzlettársa volt, de az elmúlt évek háborúskodásából jobbára kimaradt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy még  többször közösen mutatkozott Orbánnal a G-nap után is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!