Megdöbbentő kép jelent meg Toroczkairól – egy rendőrautóban ül, de nem fogolyként

Teljesen érthetetlennek tűnt az a fotó, ahol a szélsőjobboldali nézeteiről ismert és  a 2006-os brutális zavargásokért felelőssé tett Toroczkai László egy rendőrautóban ül a TV-székház ostromának idején, és egy CV-rádiót tart a kezében.

Az interentes kommentelők között rögtön elindultak a találgatások arról, hogy esetleg Toroczkainak egészen más volt a szerepe a tüntetésen, mint amit gondolunk róla.

Toroczkai a saját honlapján így fogalmazza meg a kép keletkezési körülményeit:

„A tüntetők petíciót fogalmaztak, amelyet a Magyar Televízió vezetésének szerettek volna átadni, s erre a feladatra engem kértek fel. Először, a televízió vezetésének esélyt adva, csupán néhány társammal vittem át a petíciót, majd mivel az átvételt megtagadták, és az In-Kal Security őrei a rendőrséggel fenyegettek minket, visszatértem a Kossuth térre, ahonnan több ezer tüntetővel mentem vissza a MTV székházához.

Miután az első rendőri erőszakot követően az ostrom megtörtént, és a tömeg több órás harc után elfoglalta a székházat, a televízió sugárzását lekapcsolták, a petíciót pedig csupán a helyszínen lévő rendőrök vezetőinek és egy ott maradt szerkesztőnek tudtam átadni.

Ekkor, az ostrom végén készült az a híres fénykép, amikor egy rendőrautó hangosbeszélőjén keresztül szólok a tömeghez, ekkor tájékoztatom őket arról, hogy győztünk, átveszik a petíciót, nyugalomra intettem, kértem, hogy szűnjön meg az erőszak.”

Felmerül a kérdés, hogy egy „győzelmet” követően miféle rendőrségi protokoll jár el úgy, hogy a zavargások egyik főkolomposát beültessék beszéltetni egy rendőrautóba?

Mindenképp elgondolkodtató…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!