Feltárjuk, amit titkoknak hittünk: megmutatjuk, mi van a miniszterek zsebében

kép: MTI/Bruzák Noémi

Jól járt – Az előző Orbán-kormány távozó miniszterei igencsak busás “lelépési pénzt” kaptak. Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Kósa Lajos, Lázár János, Seszták Miklós összesen fejenként 6,6 millió forintot tehettek zsebre – derítette ki a 24.hu.

A távozó tárcavezetők 6 hónapnyi járandóságukat vehették fel egy összegben. A lap kérdésére a Miniszterelnökség trükkösen nem a kifizetési listát, hanem a jogszabály passzusait küldte meg, amiből kiderült, hogy az a miniszter, aki legalább három évig vezette a tárcáját, hathavi illetményével megegyező összegű juttatásra jogosult.

A miniszterek vagyonbevallásában szereplő havi bruttó 1 101 900 forint jövedelmet alapul véve ez 6,6 millió forintot jelent, amelyet a távozásukat követő 15 napon belül kézhez is vehettek.

Ennek az összegnek “csak” a felét, 3,3 milliót vihetett haza Simicskó István, volt honvédelmi miniszter. Ennek oka, hogy ő éppen csak kevesebb mint 3 évig volt tárcavezető, 2015 szeptemberétől.

A nap vesztese Kósa Lajos volt. A magyar történelem legnagyobb, 1300 milliárd forintos vagyona fölött rövid ideig csőszködő (ami szerinte csak átverés volt) miniszter nem kap lelépti pénzt, mivel egy évig sem volt miniszter.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!