Feltárjuk, amit titkoknak hittünk: megmutatjuk, mi van a miniszterek zsebében

kép: MTI/Bruzák Noémi

Jól járt – Az előző Orbán-kormány távozó miniszterei igencsak busás “lelépési pénzt” kaptak. Balog Zoltán, Fazekas Sándor, Kósa Lajos, Lázár János, Seszták Miklós összesen fejenként 6,6 millió forintot tehettek zsebre – derítette ki a 24.hu.

A távozó tárcavezetők 6 hónapnyi járandóságukat vehették fel egy összegben. A lap kérdésére a Miniszterelnökség trükkösen nem a kifizetési listát, hanem a jogszabály passzusait küldte meg, amiből kiderült, hogy az a miniszter, aki legalább három évig vezette a tárcáját, hathavi illetményével megegyező összegű juttatásra jogosult.

A miniszterek vagyonbevallásában szereplő havi bruttó 1 101 900 forint jövedelmet alapul véve ez 6,6 millió forintot jelent, amelyet a távozásukat követő 15 napon belül kézhez is vehettek.

Ennek az összegnek “csak” a felét, 3,3 milliót vihetett haza Simicskó István, volt honvédelmi miniszter. Ennek oka, hogy ő éppen csak kevesebb mint 3 évig volt tárcavezető, 2015 szeptemberétől.

A nap vesztese Kósa Lajos volt. A magyar történelem legnagyobb, 1300 milliárd forintos vagyona fölött rövid ideig csőszködő (ami szerinte csak átverés volt) miniszter nem kap lelépti pénzt, mivel egy évig sem volt miniszter.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!