Ezt titkolta a Fidesz: Akkora alázást vitt be Amerika Orbánnak, hogy a fal adta a másikat

Na, hova vezetett az USA új budapesti nagykövetének első útja? Nem, nem Felcsútra.

David. B. Cornstein első hivatalos látogatása a CEU-ra vezetett. A múlt csütörtöki látogatásról még a Facebookon is tett közzé képeket az amerikai követség, ami igen kellemetlen perceket okozott a Fidesz-székházban.

Trump-szerelem ide vagy oda, az USA foggal-körömmel ragaszkodik érdekeltségeihez, így Magyarország legjobb egyetemét bármennyire is cseszteti a kormány, az amerikaiak azt minden áron megvédik. A legmagasabb diplomáciai szinten történt nagyköveti látogatás pedig éppen ezt demonstrálja: A CEU marad.

A nagykövet szerint a CEU imponáló tudományos intézmény, és értékes erőforrása mind Magyarországnak, mind az Egyesült Államoknak. – írta a hvg.hu.

A nagykövet a látogatás után azt is elmondta: szeretné, ha az egyetem továbbra is Budapesten működne. A kormánypárti Magyar Időknek ez ügyben úgy nyilatkozott:

“példátlan egyetértést tapasztalt Amerikában ebben a kérdésben, álláspontunk szerint szörnyű veszteség lenne Magyarországnak és Budapestnek is, ha elköltözne az egyetem.”

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője sajtótájékoztatóján már egyszer megüzente Orbán Viktornak és kormányának, hogy: “el a kezekkel a CEU-tól!”, de egyelőre úgy tűnik, hogy a negyedik Orbán-kormány sem értette meg az egyszerű üzenetet.

Mivel New York állam és Magyarország kormánya már tárgyalt és megállapodott az intézmény budapesti jövőjéről, ezért továbbra is érthetetlen, mi az oka annak, hogy a magyar kormány továbbra is halogatja a műbalhét lezáró szerződés aláírását.

Korábban megírtuk, hogy a CEU vezetése mindenképp azt fogja nyilatkozni, hogy maradnak Budapesten – mert ez nehéz helyzetbe fogja hozni Orbán Viktort. Sajtóértesülések szerint az egyetem sorsa dönthet a Fidesz Európai Néppárti tagságáról. Ez pedig nagyon fontos kérdés a miniszterelnöknek, aki most úgy látszik beleszorult a saját maga által generált katyvaszba, a labda most a CEU térfelén pattog.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!