Bayer Zsolt durván beszólt Orbánnak, vagy csak rettenetesen mellé lőtt?

Bayer Zsolt teljesen elvesztette a józan ítélőképességét. Nem mintha hatalmas mértékben rendelkezett volna eddig ezzel a tulajdonsággal, de a foci VB szurkolási láza mindent száműzött a fejéből, ami kívül esik a Soros-migráns-Brüsszel háromszögből. A német csapat kiesése -mely sokakat meglepett- kapcsán írt, a „Foci, mint tükör” cikkében a következőt állítja: „Amit a német válogatott produkált ezen a világbajnokságon, arra egy szó van, a szégyen.” 

Szerencsére a magyar válogatottról ilyet nem tudott írni, mert ki sem jutott a csapat a világbajnokságra, így nem is tud szégyenteljesen szerepelni. Nem tudom, a bayeri világban ezt a teljesítménytelenséget hova kell sorolni. Azonban a jobboldal ikonikus foci szakértője itt nem áll meg, azt is megmondja, miért született ez az eredmény: „valakik elérkezettnek látták az időt, hogy felszámolják Németország maradék, a második világháború után még megengedett és megtűrt identitását, nemzeti önazonosságát, a maradék megtűrt, kicsike német lelket.” Hagyjuk is azokat a buta magyarázatokat, hogy ez a VB tele van meglepetésekkel, és ezidáig kiesett a volt világbajnok csapat, az Európa Bajnok válogatott, és jó páran, akik nem egyszer döntősek voltak.

„Ötlettelenség, lelketlenség, önfeladás, fásultság, hitetlenség, öngyűlölet, önbizalomhiány és bizalmatlanság, meghasonlottság, s valami mély, megmagyarázhatatlan szomorúság, ami fogyasztással és ostoba vigyorgással palástolódik. Ilyen a német társadalom. És pontosan ilyen lett a német válogatott is.

Ezen a világbajnokságon tizenegy Angela Merkel ment fel a pályára játszani. Tizenegy Angela Merkel-lelkű robottal pedig nem lehet focizni. Főleg úgy, hogy már nincs mögöttük se haza, se nemzet.”

Ezt a logikát követve, és ha a focit valóban egy ország tükrének tekinti, akkor ilyen durva kritikát Orbán még senkitől nem kapott. Ha a német válogatott teljesítménye szégyen, akkor minek lehet nevezni a TAO-s pénzek milliárdjaival kitömött, a kormányfő által személyesen támogatott magyar foci helyzetét? Ízlelgessük csak Bayer mondatatát a hazai viszonyokra vetítve: Tizenegy Orbán Viktor-lelkű robottal pedig nem lehet focizni. Főleg úgy, hogy már nincs mögöttük se haza, se nemzet, csak oligarchák és családi maffia.

Bayernek igaza van a cikkben, csak a házszámot tévesztette el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!