Az Ön gyerekét is érinthetik a változások – szervezkedik a Fidesz a középiskolákban

kép: nol.hu

Személycserék forgatják fel a kultúra, a közigazgatás, és szinte minden területtel egyetemben a magyar közoktatást is, az új vezetés egymás után válik meg korábbi munkatársaktól – a hullám elérte azt a szintet is, amit már az emberek is megéreznek.

Néhány héttel ezelőtt azonnali hatállyal kirúgták a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola két igazgatóhelyettesét, most pedig az igazgatót is eltávolítják – értesült a 168óra.

A vezetők felmentésének valódi okát nem tudni. Kollégái szerették őket, a diákok közt is népszerű igazgató vezetői megbízatásának visszavonása előtt pedig mindenki értetlenül áll. Kovács Levente korábban 96 százalékos támogatottsággal ült asz igazgatói székbe, őt még közvetlenül a iskolai testület választotta meg.

A lap információi szerint a felmondásokat egy másfél hónapos „boszorkányüldözés” előzte meg, Rákosi-időket idéző névtelen feljelentésekkel, folyamatos ellenőrzésekkel, de eddig egyetlen konkrét indok sem hangzott el az ügyben.

Az osztályterem is a Fideszé

Az ügy hátterében az átszervezések állhatnak, a korábbi fenntartó, a Nemzetgazdasági Minisztérium megszűnt, a szakképzés pedig átkerült Palkovics László új minisztériumához, az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM). Ők lettek a fenntartó, a munkáltatói jogokat közben a Budapesti Szakképzési Centrum lett.

A zavarosban közben simán kipöckölhetnek mindenkit, az ilyen-olyan titoktartási nyilatkozatokkal sakkban tartott tanári és iskolai vezetőtestületek pedig nem mernek szólni – hiszen féltik a munkájukat. De mivel cinikusan nem is közölnek velük semmit, így az a veszély se fenyeget, hogy bárki elszólhatná magát.

Az ellenőrzések ráadásul a tanév végén indultak – ami egybeesett a választásokkal. A negyedik Orbán-kormány felemelkedő figurái már izgatottan vártak a minisztériumok bejáratánál, – hónuk alatt a cuccaikkal – hogy miután betették lábukat az új irodába, elődeikhez hasonlóan, gőzhengerként taroljanak le mindent az átszervezés jegyében.

A tanév végi vizsgák mellett „a bizonytalanság, az ellenőrzések, a 2010-ig visszamenőleges váratlan adatkérések nagy feladat elé állították a tanári kart.” – írja a lap.

A Bánki mindenesetre új igazgatóhelyettest kapott, aki a tanári kar elmondása szerint még csak be sem mutatkozott. Nem tudni mit csinál, lényegében csak lébecol az épületben, a lapnak nyilatkozók szerint „néha elmegy a mosdóig és vissza”.

A lap értesülései szerint az igazgatónak holnap mondanak fel – egyelőre nem tudni, ki ül a helyére. A nagy presztízsű iskola nemrég nyerte el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiváló minősítését, ezért érthetetlen, hogy miért elégedetlen a munkáltató az intézmény vezetőségével.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!