Vona Gábor eltapsolta az összes pénzt, majd lelépett

forrás: jobbik.hu

A legkevésbé sem szeretnék mások zsebében turkálni, parlamenti pártjaink kincsesládájába meg még kevésbé szeretnék belenézni, vannak erre minden pártban megfelelő emberek. Valamit azonban nem értek, és ez most az éppen kettészakadó Jobbik legújabb botránya során merült fel bennem. A történetet ismeri mindenki: az ÁSZ tiltott pártfinanszírozás miatt eszméletlen összegű, 600 millió forint körüli bírságot szabott ki a Jobbikra, valószínűleg teljesen szabálytalanul, majd a jogi fórumok ezt eldöntik. Mindenesetre az emberek igazságérzetét bántotta a büntetés, függetlenül attól, hogy szimpatizálnak-e a Jobbikkal vagy nem.

A párt -pénze nem lévén- gyűjtésbe kezdett, hogy ki tudják fizetni a büntetést, közleményben tudatták is, hogy 6500 ember több mint 100 millió forintot támogatást adott a pártnak erre a célra. Most viszont, ahogy lezajlott a választás és a tisztújítás a Jobbikban, a pénznek csak hűlt helye van, a még Vona Gábor által irányított kampányban azt bizony elköltötték, az utolsó fillérig. Most pedig Gyöngyösi Márton próbál magyarázkodni, menteni a menthetetlent, ugyanis becsapták a támogatókat. A kampányra külön kampány kassza jár, ezt a pénzt más céllal adták nekik. Nem tudom megítélni, hogy ennyire naivak voltak-e a párt vezetői, és tényleg azt hitték, a Jobbik egyedül fog kormányt váltani és ezért költöttek minden forintot a kampányra, vagy más oka volt ennek. Mindenesetre, most tovább rontották a hitelüket.

A történet legszebb része pedig, ahogy Vona Gábor, miután pénzügyileg és ideológiailag is tönkretette az általa vezetett pártot, egyszerűen lemondott, és eltűnt a színről. Egyszer, egy nálamnál sokkal okosabb ember azt tanácsolta nekem, ha nem értem az okokat, akkor nézzem meg, kinek az érdeke, és rögtön világosabban látok mindent. Igaza volt, a tanítvány elvégezte a dolgát.

orbán vona
Fotó: Beliczay László, MTI

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!