Rogán adta, vagy kapta a pofont? Újabb átrendeződés jön a Fidesznél?

Fotó: MTI

Akárhogy is van, akármilyen nevet is adnak neki, mégiscsak propaganda minisztérium az, amit Rogán Antal vezet, milliárdos média költéssel. Ezzel a pénz mennyiséggel fel tud futtatni cégeket, vagy éppen elzárva a kormányzati hirdetések végtelen pénzcsapját, meg is tud buktatni újságot, televíziót, rádiót.

Nagyon sokáig megkerülhetetlen volt a kormányzati hirdetések terén két személy, Kuna Tibor és Csetényi Csaba. Utóbbi Rogán szomszédja a Pasa parkban, míg Kunát Szíjjártó baráti köréhez sorolják. A tulajdonikban lévő cégek eddig megkerülhetetlenek voltak a kormányzati média költések területén, másodhegedűsként pedig Balásy Gyula szedegette fel a maradék morzsákat. Mondjuk sokan lehajolnánk ezekért a morzsákért. Most viszont felragyogott az ég Balásy felett, teljesen váratlanul első számú szereplővé lépett elő: ugyanis a Nemzeti Kommunikációs Hivatal csütörtökön felmondta a szerződéseit az állami kommunikációs tendereken eddig nagyon sikeres Kuna  és Csetényi cégeivel.

Érdekes a történetben, hogy egyébként a Rogán Antal alá rendelt hivatal  egy milliárdos keretszerződés megkötése után vette csak észre, hogy a cégek súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt, ami kizáró oknak számít. Pedig, a közbeszerzési hatóság már június 6-án meghozta a döntését, így a keretmegállapodás megkötésekor már tudni lehetett volna a kizáró okokat, mindenesetre ezt csak az aláírás után egy nappal vették észre. Így azonban egyedül Balásy Gyula cégei végezhetik el a kormányzati kampányok lebonyolítását.

Balásy 2005-ben kezdett az első nemzeti konzultáció alatt a Fideszben, és környezetében azt mondják róla, hogy hithű fideszes, nem csak terjeszti, de el is hiszi a terjesztett propagandát. Felemelkedése 2016-ban kezdődött, mára pedig egyértelműen ő lett a kormányzat új média királya.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!