Ma már börtön is járhat ezért a mondatért: Orbán szövetségesénél betelt a pohár

forrás: mti.hu

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón beszélt arról a felfedezéséről, hogy ma már mindegyik szakma hiányszakma. Gratulálunk az elnök úrnak ehhez az áttörést jelentő felfedezéshez, amit már mindenki tud, akinek mester emberre lett volna szüksége az elmúlt két évben, függetlenül attól hogy vízvezeték szerelőt, burkolót, kőművest vagy festőt keresett. Mi a való életből tájékozódunk, ő a KSH adataiból, amik  szerint 2015-ben még csak 35 ezer ember hiányzott a munkaerő-piacról, 2018-ban viszont már több mint 90 ezer.

Arra is rájött az elnök úr, sok üres álláshely van az egészségügy, közigazgatás, informatika, logisztika, feldolgozóipar, építőipar területén. Gyakorlatilag mindenhol, ami mára már olyan mértékű lett, hogy akár a gazdasági növekedést is visszafoghatja. Felfedezése üdvözlendő lenne, ha nem ő lenne a felelős milliárdos nagyságrendű pénzekkel kitömve a szakképzésért. Egy, már a kamarától távozott szakértő szerint a 2010-től elindított szakképzési modellt szakmai körökben „egyszer használatos szakmunkás modellnek is nevezik”, egyszerűen csak a  betanított munkára épülő, összeszerelő típusú feladatokra készíti fel a diákokat, ami a legkevésbé sem felel meg a XXI. század kihívásainak. Többen állítják, Parragh nem ért a feladathoz, és politikai megrendelésre csak a kormány igényeit szolgálja ki. Parragh azonban hirtelen megvilágosodásában döbbenetes kijelentést tett:

„Tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba.”

Csak kapkodjuk a levegőt, gyanús hogy az alkotmány módosítás után egy ilyen kijelentés bizony büntetőjogi kategóriává vált. Ha komolyan vesszük a mondatot, akkor innentől kezdve csak színesbőrű és nem keresztény gyökerű emberekkel lehet pótolni a munkaerőhiányt. Ez nem csak szembemegy a kormányzati propagandával és törvényalkotással, de gyökeresen mást állít. Nem lennénk meglepve, ha rövid időn belül vezetőváltás történne a kamarán belül.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!