Andy Vajna kieshet Orbán klubjából – találtak helyette másvalakit

Népszava információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök raportra hívta a fideszes szolgamédia vezetőit, mert igen elégedetlen annak működésével. Úgy tudni, hogy még a nyáron átszervezések várhatók, hogy még hatékonyabban működjön a hozzájuk tartozó tévék, online lapok, nyomtatott kiadványok piaca.

Másol, beilleszt

Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint Mészáros Lőrinc lesz az átszervezés legnagyobb nyertese (ki hitte volna?). Felcsút egykori polgármestere veheti át Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó médiumok egy részét: több megyei napilap mellett, a Kisalföld, a Délmagyarország, valamint a TV2 nevű országos migránsos kereskedelmi csatorna kerülhet Mészároshoz.

A lap értesülései szerint a miniszterelnök elégedetlen a rendkívül költséges TV2 eredményeivel, mivel egyelőre nem jött be dédelgetett tervük, és álmuk: megszorítani az RTL Klubot.

Hiába öntik bele a világ összes pénzét, a kormányoldal kedvenc csatornája nem képes előállítani olyan tartalmakat amivel akár csak a szabadon működő rivális nyomába érhetnének – a nézői adatok szerint legalábbis.

Vajna nemet mondott

Sőt, a kritika ennél tovább is ment. Andy Vajnával kifejezetten elégedetlen a miniszterelnök, mivel a szintén az érdekeltségébe tartozó Bors című bulvár-napilap nem állt bele a kampányba úgy, mint a kormánypárti szolgamédia többi terméke.

Vajna a lapra vonatkozó Fideszes kéréseket állítólag azzal hárította, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon kívánja működtetni, és szerinte nem fér bele, hogy a baloldali olvasókat elveszítse azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot.

A Népszava szerint egy másik lehetséges forgatókönyv szerint külön cégekbe szerveznék a már meglévő kormánypárti nyomtatott termékeket, tévé csatornákat, illetve rádiókat azért, hogy átláthatóbb és letisztultabb legyen a rendszer működése.

A közterületi reklámozásban is várható némi változás: ajánlat érkezett a Fidesz holdudvarából a nyilvánosság előtt a párttól elhidegült oligarcha, Simicska Lajos Publimont nevű cégére is, aki a lap információi szerint szívesen eladná a hirdetőcéget.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!