Terrorelhárító páncélruhát kap az Eiffel-torony

Golyóálló üvegfallal, illetve “esztétikus” fémkerítéssel veszik körbe Párizs legismertebb, egyben leglátogatottabb nevezetességét, az Eiffel-tornyot, hogy így védjék az épületet egy esetleges terrortámadástól. A falat csütörtökön mutatták be a sajtónak.

A biztonsági üvegfal 6,5 centiméter vastag, 3 méter magas, 1,5 tonnás paneljei a Mars-mező és a Szajna felől védelmezik az épületet, így a Mars-mezőn lévő turisták szabadon rálátnak a toronyra és a mögötte elterülő városrészre.

A másik két, hosszanti oldalon 3,24 méter magas esztétikus fémkerítést emelnek, amelynek mintázata illeszkedik a torony formájához. A város ütközőbakokat is felállított az esetleges autós támadások ellen.

A torony északi és déli oldala mentén nem kevesebb, mint 450 üvegpanelt állítanak fel. A tornyot működtető társaság elnöke, Bernard Gaudillere azt állította, hogy a páncélüveg “abszolút védelmet nyújt mindenféle lövedékkel szemben“. José Luis Fuenes építész azt bizonygatta a csütörtöki bemutatón, hogy “a három méter magas átlátszó fal gyakorlatilag észrevehetetlen a torony méreteihez képest”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!