Semjén nem tud leállni, de ebbe most belebukhat

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes svédországi vadászatainak botránya után újabb magyarázkodás elé néz, egyre inkább közeledik az a pont, amiből már párttársainak is elege lehet. A milliós ajándékvadászatok után a 444.hu birtokába jutott dokumentumok alapján tavaly kétszer is Kanadában vett részt vadászaton Semjén, 2017 januárban bölényre és farkasra váltott egy nyolcnapos engedélyt, majd szeptemberben jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra váltott engedélyt.

Eddig nem is lenne baj a történettel, hiszen szabadidejében, a saját pénzéből még egy miniszterelnökhelyettes is olyan hobbira áldoz, amilyenre csak akar, kerüljön az akármennyibe, senkinek semmi köze hozzá. Itt azonban gyökeresen más a helyzet, mert Semjén vagyonbevallása némileg ellentmond annak, hogy ezeket a vadászatokat saját pénzből finanszírozta volna, nagy a gyanú, hogy ezeket is ajándékba kapta.

A tavalyi kanadia vadászatokra Semjén egy olyan cégnél fizetett be, aki kb. 2,2 millió forintért szerveznek ilyen vadásztúrákat. A költségek azonban itt nem állnak meg, mert külön kell fizetni a vadászati engedélyért, a kilövési engedélyért (ez külföldieknek még több mint a normál ár), a természetvédelmi területek használatáért. Ha valaki haza is akarja hozni a trófeát akkor annak megint külön díja van, mint annak is, ha repülővel viszik be a vadonba, ami egyébként nehezen megközelíthető. Arról nem is beszélünk, hogy az utazásnak is vannak költségei. Így kalkulációnk szerint minimum 5 millió forintba került a két tavalyi vadászat Kanadában. 

Még ezzel sem lenne baj, de ha megnézzük Semjén vagyonnyilatkozatát, akkor azt találjuk, hogy tavaly havi 1,1 millió forintot keresett, és volt 3 millió megtakarítása. Ez a megtakarítás a tavalyi, alaphangon is 5 millióba kerülő vadászatok ellenére 4 millió forintra növekedett. Ezek alapján Semjénnek pénzügy miniszternek kellene lennie, nem miniszterelnök helyettesnek. Ellenben a korrupció elleni ügyészség vezetését nem bíznánk rá.

A svédországi vadászatokról itt írtunk:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!