„Jó döntés” tönkretenni egy mikrovállalkozást

Terézváros Önkormányzata arra készül, hogy kigyomlálja mindazon vállalkozásokat a VI. kerületben, akik károsak lehetnek a fidesz-szellemiségére. Ahogy előző cikkünkben megírtuk, a Kodály köröndnél lévő Cserepes Kisvendéglőnek mondvacsinált indokkal (hittanóra a konyhából) nem hosszabbítják meg a bérleti szerződését, ezért 2018.július 15-én be kell zárnia.

Nagy munka volt, de sikerült kicsikarnunk a VI. kerületi önkormányzatból, hogy mégis miért akarnak ellehetetleníteni egy kisember megélhetését, egy mini ebédeltető hely működését. Természetesen nem a kérdéseinkre reagáltak, inkább bemásolták azt a választ, amit az Indexnek már egyszer elküldtek, nekünk azonban már nem írták meg azt a vádat, mely szerint a bérlőt késedelmesen teljesítette a bérletidíj-fizetési kötelezettségét. Pár nap alatt rájöhettek ők is, hogy ez a valóságtól igen távol van – hogy finoman fogalmazzunk.

De a legjobb még csak most jön! Figyelje:
„A bizottság […] jó döntést hozott, amikor is az egyéni érdek helyett a közösségi érdek […] javát szolgáló megoldást részesítette előnyben.” – írja a Terézvárosi Sajtóiroda. 2013-ban éppen ugyanez a vezetés hosszabbított a Cserepes Kisvendéglővel szerződést, tehát joggal merül fel a kérdés: öt évvel ezelőtt a közösségi érdekek ellen hozott döntés az önkormányzat?

Itt még nincs vége! Azt is találták válaszolni, hogy „tanórán kívüli foglalkozást”, illetve „rendezvényeket” szeretnének tartani a pincehelyiségben, tehát nem kifejezetten hittan órák miatt kell nekik a mini üzlet. Ezzel szemben éppen a bizottság alelnöke szájából hangzott el, hogy áhitat órák megtartása miatt penderítik ki a bérlőt.

Még ezek után sem sikerült megtudnunk, hogy ha átalakítják, annak költségei kit fognak terhelni, vagy tényleg a kockás terítős asztalok mellett fognak tanítani? Arról is csend van, hogy tervezik-e eladni a különálló albetétet.

Összefoglalva: örvendezzetek gyermekim, e nemes cselekedet „jó döntés”. Dicsértessék!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!