Elkövette a legsúlyosabb bűnt – folytathatja-e a Fideszben?

A Szekszárdi Törvényszék ítéletét helybenhagyva emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt jogerősen 3 év börtönbüntetést kapott Gál Roland volt dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő – közölte a Hír TV.

Az elsőrendű vádlott 17 év fegyházat, a másodrendű vádlott pedig Gál Rolandhoz hasonlóan 3 év börtönbüntetést kapott. Mivel Gál Roland 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, ezért már legkorábban 9 hónap múlva megkezdhetik feltételes szabadlábra helyezését.

Valószínű, hogy a Fideszben kizáró ok, ha valaki gyilkossági ügybe keveredik és elítélik érte. Vagy legalábbis reméljük, hogy ez így van.

A vád szerint talicskával hordták ki a sittet még 2016 februárjában egy dunaújvárosi családi ház pincéjéből. Később kiderült, hogy oda betonozta be egykori üzlettársa holttestét egy vállalkozó.

A gyilkosság oka egy elszámolási vita volt, az elkövetőnek két személy segített – egyikük a fideszes Gál volt. Az egykori önkormányzati képviselőt a gyilkossággal vádolt vállalkozó azzal próbálta kimosni az ügyből a bíróságon, hogy emlékezetkiesést okozó gyógyszert kevert Gál Roland kávéjába a bűntény előtt – írja a portál.

A harmadrendű vádlott cselekvőképességével kapcsolatban egyetértett a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróságnak azzal az álláspontjával, hogy a ténymegállapításait ebben a vonatkozásban a másodrendű vádlottnak a következetes és egyéb vonatkozásokban is elfogadott vallomására alapította. Az ezzel ellentétes harmadrendű vádlotti védekezést, illetőleg az elsőrendű vádlott vallomásának az őt mentő részét ezzel szemben nem tartotta megalapozottnak” – mondta Krémer László, tanácsvezető bíró.

Gál Roland ártatlannak vallja magát. A Hír TV-nek azt mondta, szerinte nem terjedt ki mindenre a nyomozás, és fontos dolgokat nem vettek figyelembe. Azt is mondta, hogy egy többszörösen büntetett előéletű ember tanúvallomására alapozták az egészet, majd hozzátette úgy érzi, ügyében jogszolgáltatás volt, igazságszolgáltatás nem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!