Egységben az erő, tisztújítás a hétvégén a szocialistáknál

Kunhalmi Ágnes // kép: MTI

Hétvégén tartja tisztújító kongresszusát az MSZP, amely hivatott megválasztani azt a vezetőséget, amely irányítja a jövőre esedékes EU parlamenti és önkormányzati választásokat. A választás eredményétől függetlenül, öt jelentkező is akadt az elnöki posztra, melyből már az elején lehetett tudni, hogy háromnak van csak igazán esélye, hogy a párttagság többségét maga mellé állítsa. Ma azonban kiderült, hogy Kunhalmi Ágnes biztos nem lesz a párt elnöke, ezt maga jelentette be egy közleményben. Így Tóth Bertalan frakcióvezető és Mesterházy Attila volt pártelnök maradtak versenyben.

Azonban az a helyzet látszik kialakulni, hogy Kunhalmi visszalépésével -bár nem tette le a voksát egyik maradó elnökjelölt mellett sem- nyert a párt. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a Tóth Bertalan, Újhelyi István és Kunhalmi Ágnes egymást erősítve fogják vezetni különböző jelentős posztokon az MSZP-t. A hírek szerint az elnöki küzdelemben Tóthnak áll a zászló, míg Kunhalmi a visszalépésével a párt választmányának elnöke lehet, Újhelyi pedig elnökhelyettesként erősítené nemzetközi tapasztalatával, kapcsolataival az új vezetést.

Nemrég megjelent Facebook posztjában Újhelyi másik két személyt is megnevezett, aki ezt a felálló csapatot erősítené: Harangozó Tamás országgyűlési képviselőt, és Komjáthi Imrét, aki az éhségmenetek szervezője volt, és aktív vezetője a közmunkás szakszervezetnek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!