Márki-Zay zárt ajtók mögött állapodott meg a Fidesz második emberével

Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és a térség országgyűlési képviselője, Lázár János ma végre találkoztak, és beszélgettek. Erről csináltak is videót, beszámolt róla az országos média, de magáról a találkozó tartalmáról, az ott elhangzott érdemi dolgokról nem hallottunk semmit. Az pedig, hogy titkolóznak, sokkal többet elmond a találkozóról, mintha élő egyenesben közvetítették volna ahogy felrajzolgatják a város térképére, hova kerül uszoda, mozi, sertéstelep a következő 4 évben.

A titkok a függönyök mögött kollaborálnak

Kettejük találkozóját már megelőzték kisebb súrlódások és találgatások is arról, hogy vajon miben állapodik meg a sokáig a Fidesz második emberének tartott Lázár, és az ellenzék felkent ikonja Márki-Zay között. A találkozó létrejött, nagy az öröm, de nagy a köd is.

A Márki-Zay Facebook oldalára kikerült közös sajtótájékoztatóról készült videó is csak a valóság egy szegletét tárja a nyilvánosság elé. A helyi Fidesz irodán lezajlott eseményen Lázár rövid felvezetője után arra kérte Márki-Zay-t, hogy foglalja össze a beszélgetésüket.

A polgármester szerint a hangsúly az együttműködésen van, majd kiemelte, hogy Lázár „szorgalmazni fogja” a fideszes képviselőknél, hogy a városi közgyűlések előtt üljenek össze zárt körben, hogy „legalább a napirendi pontokban egyezségre jussanak”

„Abban is megállapodtunk, hogy a jövőben nem bonyolítjuk túl ennyire a találkozást” – tette hozzá mosolyogva Lázár János. Ezt bizonyítva elmondták azt is, hogy még számot is cseréltek.

A sajtótájékoztatón készült videót alább megtekintheti:

Ennél sokkal többet elmond az a Lázár videó, ami úgy lett sokatmondó, hogy valójában kevesebb dolog derült ki belőle.

Lázár saját videójában arról beszél, hogy a hódmezővásárhelyi polgármesterrel történt találkozón több mint egy órát beszélgettek négyszemközt, amihez hozzáfűzte:

„Ezért erről sem a sajtónak, sem másnak nyilatkozni nem szeretnék, szeretném megtartani ezt magunknak, ennek a beszélgetésnek a tartalmát.”

Itt megtekintheti az ex-miniszter videóüzenetét:

Lázár és Márki-Zay találkozója mindenképp történelmi. A Fideszt egységes ellenzéki tömb élén verő hódmezővásárhelyi polgármester sokaknak adott reményt arra, hogy receptje országosan is megismételhető, de most sokan csalódtak is benne, mert nem látják, hogy beváltaná a hozzáfűzött reményeket. Sőt, egyesek most épp úgy látják, Márki-Zay nem több, mint a Fidesz egy újabb ügyes trükkje.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!