Így harácsol Schmidt Mária, mutatjuk a számokat!

Schmidt Mária kép: Nol.hu

Schmidt Mária jelenleg a leggazdagabb nő Magyarországon, a híres leggazdagabb 100 magyart felvonultató lista 31. helyén van családjával együtt, vagyonukat 38 milliárd forintra becsülik. Ez a szám döbbenetes, ha nem fekteti be a pénzt, csak egy bankszámlán hagyja, és minden hónapban kivesz belőle 500 ezer forintot a megélhetésére, akkor 6 300 éven át tehetné ezt meg.

De ne gondolják, hogy ez elég neki. Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány igazgatásával további milliókkal gazdagodik minden hónapban. Ez az az alapítvány, amely üzemelteti a  Terror Háza Múzeumot, a XX. Század Intézetet, a XXI. Század Intézetet, a Habsburg Történeti Intézetet, továbbá a Kommunizmuskutató Intézetet és az 1956-os Emlékbizottságot is.

A most nyilvánosságra hozott beszámolója alapján a  „főigazgató asszony” ugyanis 2016-ban 32,7 millió forintot, 2017-ben viszont már 47 millió 294 ezer forintot keresett az alapítvány vezetésével. A majdnem ötvenmilliós éves fizetést egy kicsit túlzottnak tartjuk egy olyan alapítvány esetében, amelynek bevételeinek legnagyobb része  közpénzből keletkezik, konkrétan állami támogatásból.

Az alapítvány beszámolójának részletes elemzését megtalálják a 168 óra oldalán.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!