„A rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra”

A BRFK újabb kampányvideót tett közzé, melyben értékeink megóvására hívja fel a figyelmet a vakáció ideje alatt. Természetesen abban mindannyian egyet értünk, hogy a prevenció, a megelőzés nagyon fontos témakör, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy amíg ilyen videókra nagyon sokat költenek, addig a hó végére a rendőröknek maguknak kell például wc papírt bevinniük magukkal munkahelyükre. Ugyanis arra már általában nincs keret.

A toalettpapíros hiányosságra még a budapesti Bajusz Ferenc rendőr őrnagy tett a kormánynak nem tetsző facebook bejegyzéseket, ami miatt méltatlansági eljárás alá vonták. Ez az az eljárás, ami miatt bármelyik közszolgát el lehet marasztalni, ha olyat ír privátban, amik a Parlamentben ülő többségnek nem tetszik. Aki valaha is olvasta Orwell: 1984 című könyvét, annak most bizonyára borsódzik a háta. Ezek után nem fogják kitalálni, mi lett a rendőr sorsa: kirúgták, ahogy erről a Blikk is beszámolt.

A kifogásolt bejegyzések között Orbán Viktornak is üzent:

„Ha esetleg nem mondták Önnek, a rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra”

Ezzel a rendőrrel kívántak példát statuálni, amivel csak azt bizonyították be, hogy nem az a jó rendőr, aki kiválóan végzi a munkáját, hanem az, aki befogja a lepcsest privátban is. Elbocsátásakor úgy nyilatkozott:

„Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat.”

Visszatérve a vírusvideóra, van benne olyan megmagyarázhatatlan anomália is, amire mi nem jöttünk rá, hogy melyik az a megrendelő, aki jó kicsengésűnek érzi. Egy anyuka a telefonját nyomkodja ahelyett, hogy a gyerekére figyelne, ezért a gyermek elvész. De jön a kapitány, aki visszairányítja a nebulót, cserébe elveszi a nő telefonját. Majd a kampányfilm azzal zárul, hogy a hősünktől lopják el a telefonját. Vajon a kampány költségeiből hány guriga wc papír jött volna ki?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!