Megszólalt Sólyom László: szavaitól minden jóérzésű fideszes elszégyellte magát

Népszava fotó

Sólyom László volt köztársasági elnök, az alkotmánybíróság első elnöke ritkán szólal meg manapság, ezzel adva súlyt mondanivalójának. A Heti Válasz című hetilap immár csak online változatban létezik, az ellehetetlenítés miatt más sajtótermékekhez hasonlóan a nyomtatott változat megszűnt, ehhez pedig a volt köztársasági elnöknek is volt szava, publicisztikában írta meg, mit gondol az újságról.

„bár a polgári Magyarország politikai termék lett, igenis létezik, s megvan ma is. Nagyon széles réteg maradna elhagyatott, amelynek értékrendje nem változott, de elvesztette képviseletét”

– írja Sólyom, ami egyértelmű kritikája a Fidesznek. Sőt, több annál: kimondja amit mások nem, hogy a Fidesz nem polgári párt, bármit is állít magáról. „A Heti Válasz megtartotta a helyes mértéket. Szerzői azt írták, amit gondoltak, nem parancsot vagy elvárást követtek. A Heti Válasz nem írt vállalhatatlant; nem volt lapjain félelemkeltés, gyűlöletszítás. Megmutatta, hogy az elkötelezettség nem jár bezárkózással, nem tartotta eleve rossznak, aki másként gondolkozik” – írja Sólyom László a Heti Válasz legfrissebb, mostantól csak digitálisan megjelenő lapszámában. Világos és tiszta elutasítása annak, amit a Fidesz ma politika címszó alatt művel, a félelemkeltésnek és a gyűlöletszításnak. Kár, hogy csak ő tette meg ezt, és ő sem túl hangosan.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!