Elkapták a párizsi túszejtőt – nincs terrorista indíték

Véget ért kedden a túszejtés Párizsban, a rendőrök előállították a túszejtőt, az akcióban senki nem sérült meg – közölte a prefektúra.

A bejelentés előtt mintegy negyedórával a hírtelevíziók helyszíni közvetítése szerint a biztonsági erők mozgásából érzékelhető volt, hogy a kommandósok behatolni készülnek abba az épületbe, amelyben a túszejtő négy órával korábban elbarikádozta magát két tússzal.

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren az írta, hogy „az elkövetőt előállították és a túszok már nincsenek veszélyben”. A tárcavezető üdvözölte a rendőri erők és a tűzoltók, és mindenekelőtt a rendőrség elitalakulatának professzionalizmusát és gyors fellépését. „Két túsz, az egyikük benzinnel leöntve, kiszabadult” – közölte a prefektúra.

„Az első vizsgálatok szerint egy gyenge idegzetű emberről van szó, akinek az indítékai zavarosak” – közölték rendőrségi források. A rendőrségnek sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, a férfi azt állította, hogy robbanószerkezet van nála és hogy az iráni nagykövettel szeretne beszélni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!