Áll egy épület a pesti oldalon, amibe ész nélkül szórja a pénzt a kormány

Már csaknem bruttó 28 milliárd forintnál jár az Operaház felújításának költsége. Miközben Orbán Viktor éppen válságot hallucinál, a kormány úgy önti a pénzt az épületbe, mintha nem lenne holnap. 

Az eredetileg tervezett összegen túl, sokadjára drágult az épület rekonstrukciós munkálataira szánt összeg – újabb 7 milliárd forintot szán a kormány a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének felújítására – derül ki a Magyar Közlönyből. Bár a jelenlegi ár harmadával tervezték a felújítást, a munkálatoknak és a pénzszórásnak még nincs vége – írja a Népszava.

A kormányhatározat az idei évben kétmilliárd, jövőre pedig 4,95 milliárd forintot biztosít a generálkivitelezési munkákra és külön beszerzésekre. A támogatással együtt a kormány arról is döntött, hogy az Operaház átadása 2019 januárjáról májusra csúszik.

Az intézmény fenntartója a pályázat kiírásakor, 2016 októberében még 9,2 milliárd forintra becsülte a felújítási költségeket, a közbeszerzést elnyerő konzorcium viszont 14,2 milliárdért vállalta a tervezési és kivitelezési feladatokat.

A felújítást végző konzorciumot a Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Bau Hungária Zrt. vezeti, Paár korábban a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak volt az üzlettársa – jegyzi meg a lap.

Hiába kérdezték, az Operaház illetékesei nem tudtak magyarázatot adni a drágulásra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!