Újabb csontváz esett ki Semjén szekrényéből: kísért a rénszarvas

A választási kampányban mindenkit felháborított Semjén Zsolt svédországi luxusvadászatairól kiszivárgott hír. Nem az a felháborító az egészben, hogy több alkalommal is részt vett ilyen 4-5 millióba kerülő vadászaton, hanem az, hogy ez neki egy fityingjébe sem került, mert egy uniós pénzzel kitömött vállalkozó fizette az egészet.

A pofátlanság teteje pedig az volt, amikor mindenkit hülyének néztek, és azt állította Semjén, hogy semmi összefüggés nincs az ő ingyenes vadászatai és a vállalkozó pályázati sikerei között. Hát persze. Ismerjük már a Fidesz-KDNP patyolat tiszta lelkét. Az már csak hab a tortán, hogy bátor vadászunk ellen Svédországban feljelentést tettek, mert gyakorlatilag egy svéd gazda tulajdonában lévő háziállatot lőtt le. Hatalmas teljesítmény.

A rénszarvas azonban kísért, és újabb botrány van kialakulóban. Míg Farkas József, Semjén meghívója azt állította eddig, hogy ő magánszemélyként hívta meg a miniszterelnök helyettest, és a cégének ehhez semmi köze, úgy tűnik, a hazudozást már nem tudja folytatni. Ugyanis, míg eddig azt nyilatkozta, hogy „A Farkas család 100 százalékos tulajdonában álló Life Tree Holding s.a.r.l. egy keretszerződés szerint nyújt kölcsönt nekem, mint magánszemélynek, melyet köteles vagyok visszafizetni, de saját célra használhatom fel. A baráti vadászat költségeit is részben ebből a kölcsönből finanszíroztam.”, addig a 24.hu birtokába került levélből kiderül, hogy a cég jogi képviselője a vadászatokat szervező cégnél kifogásolja, hogy nem kapott a Life Tree Holding s.a.r.l számlákat.

Bizony, itt valami nem kerek. Valaki hazudott, még hozzá ordas nagyot. Mert vagy a cég fizette, és akkor bukik Semjén eredeti állítása,vagy magánszemély fizette, de akkor meg minek a cégnek elszámolható számla, egy olyan költségről, amit nem ő fizetett? Ha ezt beleteszik a könyvelésbe, akkor az minimum adócsalás. Ugyanúgy szabálytalan, ahogy Semjén sem fizette meg a bevallottan ajándékként kapott vadászatok utáni illetéket.

Úgy látszik, a „Ne lopj!” parancsolatig még nem jutott el a KDNP elnöke az olvasásban. Előző cikkünkben mutattuk be, miért kellett volna illetéket fizetnie:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!