Tönkretették egy vendéglős életét – hittanórákat tartanak majd az éttermében

Budapest egyik kerületében (nem mondjuk el, melyikben, mert nem illik – tehát Terézvárosban) hittanórát akar tartani a helyi vezetés egy 20 éve sikerrel működő kisvendéglőben. Egy mini pincehelyiségről van szó. Csak nem a luxusfeleséges műsor adta az ötletet, ahol az iszonyat gazdag Vivi álszentelést végeztetett penthouseában?

A Kodály Köröndnél lévő pár négyzetméteres pincehelyiséget Szarvas Ferenc üzemelteti, ami mára a helyben lakók és a környéken dolgozók egyik legkedveltebb ebédeltető helye. A Cserepes Kisvendéglőből tulajdonosa nem gazdagodott meg, nincsenek haverjai a kormánypártban, nem játszik össze oligarchákkal, nincs hatalma. Éppen ezért szúrja a szemét az önkormányzatnak, akik Istenként kívánnak ítéletet mondani sorsa felett. Helyébe az Erkel Ferenc Általános Iskola hittan óráit szeretnék a pincében megtartani.

Mivel nem nagy értékű bérleti szerződésről van szó, elég volt a Városgazdálkodási bizottság döntése. A tulajdonos és lánya hiába könyörgött hosszabbításért, a bizottság narancsos többsége jó keresztény módjára úgy tett, mintha meg sem hallotta volna egy elkeseredett lakójuk, egy helyi mikrovállalkozás vezetőjének hangját. A többség döntött, ennek értelmében július 15-én le kell húznia a rolót. A bizottsági döntés után az önkormányzat előtt könnyeivel küszködő bérlőt a döntéshozók még szóbeli inzultussal kínálták meg, mintegy belerúgva a már amúgy is földön fekvőbe.

Reméljük, átszellemülten, és igaz hittől vezérelve tartják majd meg az egyházi órákat a tönkretett vendéglős életművének romjain… Ámen!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!