Nocsak! Nem kérnek Demeter Mártából az LMP-sek

Hiába kérvényezte, nem vették fel az LMP-be Demeter Mártát. A párt színeiben a parlamentbe 2018 tavaszán bekerült képviselő hiába ült át még az előző ciklusban Szél Bernadett pártjába, a párt tagsága egyelőre nem kér belőle.

A 24.hu információi szerint az LMP több tagja is nemet mondott Demeterre, ezért egyelőre nem kap tagkönyvet a zöldpártba.

Az ok, hogy az áprilisi választás előtt sikertelenül végződött felvételi próbálkozása, Demeter szocialista múltja miatt ugyanis több vétó is érkezett a tagsága ellen.

Az LMP tagfelvételi szabályai lehetővé teszik, hogy lényegében bármelyik tag megvétózhatja egy új ember felvételét. Ezt a szabályt pont azért vezették be, hogy a tagszervezetek ne váljanak pártfoglalási kísérletek áldozataivá.

A képviselő saját elmondása szerint jelenleg segítő tagként működik új pártjában, teljes tagsági jogának elbírálása pedig folyamatban van. Ez azt jelenti, hogy Demeter Márta jelenleg hiába az LMP listás országgyűlési képviselője, a párt ügyeibe hivatalosan nem szólhat bele, tisztségre nem választható.

Demeter 2017-ben hagyta ott a szocialista pártot – listás mandátumát azonban nem adta vissza az MSZP-nek, hanem átigazolt az LMP frakciójába.

Az LMP tagsága ezt nem is felejtette el Demeternek: A 24.hu-nak egy párttag is elmondta, hogy soraikban „voltak, akik szerint túl gyors volt az átmenet”, vagyis visszatetszést váltott ki többekben, hogy a képviselőasszony milyen gyorsan váltotta piros szegfűs ruháját zöld színűre.

Az látszik, hogy a képivselőasszony tagságának kérdése törést okozott a pártban. Míg felvételét a párt vezetősége teljes mellszélességgel támogatja, addig a „mezei párttagok” egy része ellenzi.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!