Sokkoló történet: kiszabadult a börtönből, majd gyilkolt

A Fővárosi Főügyészség indítványozta az életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását egy 51 éves férfi ellen, aki szabadulását követően gyilkolt.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott egy korábbi ügy miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetéséből 2013. december 10-én szabadult, ezt követően azonban megélhetési nehézségei voltak, ezért elhatározta, hogy pénzt szerez – ha kell, bűncselekmény elkövetése révén – írja a Blikk.

A férfi megtudta, hogy a főváros XIX. kerületében, egy az Attila utcában lévő házban egyedül él egy idős nő, aki feltehetőleg a lakásában őrzi megtakarításait, ékszereivel együtt. A férfi a vád szerint úgy döntött, ebbe a házba tör majd be.

Még 2013 karácsonya előtt az esti órákban a kiszemelt házhoz ment. A kapu zárva volt, azonban a bejárati ajtót az idős nő nem zárta kulcsra, így a férfi a kertkapu áttörése után könnyedén bejutott a házba, ahol a 79 éves asszony is tartózkodott.

A vádlott megragadta az idős nőt, és először puszta kézzel, majd a lakásban talált eszközökkel a feje környékén többször megütötte. A súlyos bántalmazás következtében az asszony a földre került. A vádlott ezután megkötözte a lábait, majd átkutatta a lakást, végül az idős nő pénztárcájában talált készpénzzel hagyta el a helyszínt.

Az idős, megvert asszony nem sokkal később a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Az ügyben felmerült másik gyanúsított ellen nem voltak megfelelő bizonyítékok, ezért ellen a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást.

A rendőrség felvétele a gyanúsított előállításáról:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!