Feltörték a Facebook fiókját? Megmutatjuk, hogyan tudja leellenőrizni!

Néha furcsa dolgokat tapasztalunk a Facebook fiókunk táján, amit nem tudunk mire vélni. Sokszor csak az FB szerverei akadoznak, vagy éppen valami új funkciót vezetnek be, de néha az az érzésünk, mintha más is használná a fiókunkat. Erről azonban nagyon könnyen megtudunk győződni, hogy így van-e. Mutatjuk a lépéseket! Bejelentkezés után látogasson el erre a linkre, ami a biztonsági beállítások megfelelő részéhez fogja navigálni: https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

A következő képernyőt fogjuk látni:

fb biztonság1

Itt láthatjuk, hogy milyen eszközökről, alkalmazásokból jelentkeztek be a Facebook fiókunkba. Lehet ez egy számítógép böngészője, telefon alkalmazás, itt a „Továbbiak” gombra kattintva mindet megláthatjuk. Ha ebben találunk gyanúsat, vagy olyat ami egyértelműen nem hozzánk köthető, abból jelentkezzünk ki azonnal a jobboldali három pöttyre kattintva:

fb biztonság2

Ezután pedig azonnal változtassuk meg a jelszavunkat. Bár sokan javasolják azokat a jelszavakat, amelyekben, kisbetű, szám, különleges karakter van, az igazság az, hogy a jelszó hosszának sokkal nagyobb jelentősége van. Tehát a „xC45j#&” jelszónál sokkal biztonságosabb a „Tüzesensütleanyárinapsugára” jelszó, és még meg is jegyezhető.

Ha bebizonyosodott, hogy olyanok is kutakodtak a fiókunkban, akiknek ahhoz semmi köze, akkor mindenképpen használjuk a „Kétfaktoros hitelesítést”, itt lesz lehetőségünk rá, hogy egy SMS-ben kapott jelszóval kelljen jóváhagynunk a bejelentkezést. Tehát, ezután bárki be akar majd lépni a fiókunkba, azonnal kapunk egy SMS-t. Mindezt ingyen. Nem megéri akkor használni?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!