Így még egy elnök lányát sem stafirungázták ki, mint az övét

kép: MOB.hu

Az állami tulajdonban lévő Klebelsberg Kastély  Varga Mihály személyes közbenjárására 1,15 milliárd forint közpénzt kapott az újjáépítésre. A cél egy oktatási és kulturális központ létrehozása volt. Az alapkő elhelyezésénél a hajdani tulajdonosról, Klebelsberg Kunóról elnevezett Kliket felügyelő akkori államtitkár, Hoffmann Rózsa is felszólalt, akkori véleménye szerint a  „megújuló kastély is hozzájárulhat ahhoz, hogy olyan gyermekek kerüljenek ki a magyar oktatásból, akikkel újra szárnyra kaphat az ország”. Valószínűleg, azóta ő is másképp lát bizonyos dolgokat. Miután pedig elkészült a teljes felújítás, maga Orbán Viktor adta át a kastélyt, amelyet  „Magyarország büszke kulturális örökségének” nevezett. A választások után a kormány az első ülését itt tartotta, döntse el mindenki maga, hogy ez oktatási vagy kulturális eseménynek számít-e.

Ennél azonban sokkal durvább, hogy a kastélyban egész nyáron egymást fogják érni majd a lagzik, amelyek idejére még a kultuszminiszter bútorait is kipakolják, nehogy valami elrontsa az ünnepi hangulatot. Ez úgy lehetséges, hogy az állami pénzen felújított kastélyban egy magáncég üzemeltet egy szállodát, ami teljesen háttérbe szorítja az eredeti tervben szereplő célokat.

Ugyanis Klebelsberg emlékház -ami indokaként érkezett a milliárdos felújítási összeg- csak akkor látogatható, ha éppen nem rendeznek esküvőt a helységeiben, a másik szárnyban pedig 26 szoba, 2 lakosztály és 1 apartman található, azaz tisztán szállodaként üzemel. Nem is kicsit lóg ki a lóláb, mondvacsinált indokkal, állami pénzből, állami tulajdonból csináltak egy szállodát, melyet egy magáncég üzemeltet. A februárban alapított Optimum Füred Kft. tulajdonosa és egyben vezetője Klemmné Zentai Éva, a szállodaigazgató pedig Schmitt Grétát, egykori köztársasági elnökünk lánya.

A HVG megpróbálta megtudni Schmitt Grétától, milyen eljárás/pályázat során érdemelte ki az állami tulajdonban berendezett létesítmény vezetői posztját. Azonban sem erre, sem más kérdésükre nem kaptak választ.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!