Lagzi Lajcsi most nagy bajban van

Többszöri halasztás után ma folyt le az első érdemi tárgyalás Lagzi Lajcsi büntetőügyében, a zenész és felesége megtagadták a vallomástételt – írja a Blikk.

Az ismert zenészt azzal vádolják, hogy mocsai villájának közműellátását úgy oldotta meg, hogy abba a vizet, a gázt, illetve a villanyt lopta. Egy lakóparki áramlopásos ügyet is hozzá kötnek.

A bíróság előtt Lagzi Lajcsi, felesége és kilenc további társuk áll a vádlottak padján.  Lajcsit háromrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással és egyrendbeli, nagyobb rendbeli értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolja az ügyész.

Feleségét társtettesként kétrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással vádolják.

A vád szerint összesen 116 millió forint kárt okoztak a közműszolgáltatóknak.

Lajcsi ügye 2015-ben kezdődött, akkor ősszel 4 hónapra őrizetbe is vették. A nyomozás már több mint egy éve lezárult, az ügy tavaly került bírósági szakaszba – ám többszöri halasztás miatt a tárgyalás csak idén kezdődhetett meg.

Lajcsi ügyvédje próbálta a mostani tárgyalási napot is halasztani, de a bíróság ezt elutasította. Az ismert zenész ügyvédje elmondta, hogy védence csak azután tesz vallomást, hogy a teljes, 44 ezer oldalas iratanyagot áttanulmányozta. Most tart 19 ezer oldalnál.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!