Döbbenetes, hogyan tervezi a Fidesz helyrerázni az egészségügyet

Mármint nem itthon, hanem külföldön. A magyar kormány ugyanis 5 millió eurót (nagyjából másfélmilliárd forintot) szán magyar adófizetők pénzéből arra, hogy kórházat építsen Szíriában.

Szijjártó Péter a kormány két fő ellenségének – az EU és az ENSZ közös brüsszeli donorkonferenciáján arról számolt be, hogy a beruházás „majd hozzájárul ahhoz, hogy minél többen és minél előbb haza tudjanak térni hazájukba”. – írja a 168Óra.

Nos, kedves Szijjártó Úr, ezen a logikán elindulva, nem gondolkodtak el Önök még azon, hogy ha a magyar egészségügybe ruháznának be ilyen nagy elánnal, akkor talán a külföldre kivándorolt hatszázezer magyar is hazacsábítható lenne? Nem?

Kapcsolódó cikkünk:

A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján kiemelte, Magyarország idén befizeti utolsó részletét is az unió Törökországot segítő menekültügyi csomagjába, mellyel a magyar adófizetők összesen 14,6 millió euróval (4,5 milliárd forinttal) járultak hozzá a menekültek Törökországi tartózkodásához. 

Gondolom kedves Szijjártó Úr, és kedves kollégái nem reklámozták agyon ezeket az információkat a Stop-Soros fórumaikon a választás előtt. A vidéken tengődő honfitársainkat bizonyára nem fárasztották olyan tényekkel, hogy a menekültellenes magyar kormány több pénzt áldoz a menekültekre, mint a magyar egészségügyre? Ugye, nem?

Egy fejlett gazdasági integrációban élő ország, mint mi, köteles segíteni a harmadik világ problémáin. Nem ezzel van a baj. Itt erkölcsi és morális problémák mellett azzal van a baj, hogy Budapesttől 30 kilométerre harmadik világba illő körülmények várják az embert, tehát a pénznek talán lenne helyen itthon is.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!