Ferenc pápa: „Isten teremtett melegnek – így szeret téged”

„Juan Carlos, az hogy meleg vagy, nem számít. Isten teremtett melegnek, és így szeret téged. A pápa is így szeret téged. Úgy kell boldognak lenned, ahogy vagy” – mondta Ferenc pápa Juan Carlos Cruznak, egy chilei pedofil pap áldozatának.

Ez az eddigi legelfogadóbb megjegyzés a homoszexualitással kapcsolatban, amit katolikus egyházfő tett – írja a The Guardian.

Cruz egyike volt azoknak, akiket egy chilei pedofil pap, Fernando Karadima zaklatott és megerőszakolt. Juan Carlos Cruz az El País spanyol napilapnak nyilatkozott a két héttel ezelőtti pápai beszélgetésről, és a múltjáról is. Arról, hogyan igyekeztek őt perverznek beállítani homoszexualitása miatt a chilei püspökök, akik azt állították, hogy hazudott az abúzusról.

Az igazság azonban felszínre került, és a most 87 éves Fernando Karadimat 2011-ben bűnösnek találta a Vatikán. A pedofil-botrányok miatt a teljes chilei püspöki kar felajánlotta lemondását pár nappal ezelőtt, és bocsánatot kértek a papok által elkövetett szexuális visszaélésekért.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!