Döbbenetes adat: Több amerikait lőttek le iskolában, mint a harctéren

Gyászolók közel hétezer pár cipőt helyeztek el a törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium előtt még március 13-án. Azóta csak nőtt a gyermekáldozatok száma.

A pénteki texasi iskolai lövöldözéssel, amelyben kilenc diák és egy tanár vesztette életét, idén 31-re emelkedett azok száma, akiket amerikai iskolákban meggyilkoltak, ami valamivel több, mint ahány amerikai a hadseregben szolgálva halt meg 2018-ban.

A Washington Post az amerikai védelmi minisztérium közleményei alapján számolta ki a hadsereg halálos áldozatait, amely szerint 2018 januárja óta 13 amerikai katona halt meg, ebből heten egy iraki helikopter baleset áldozatai voltak.

A lap megjegyzi, hogy a védelmi minisztérium adatai nem a teljes képet mutatják, a közleményeikben nem szerepelnek például a haditengerészet vagy a nemzeti gárda adatai, ezeknél az alakulatoknál viszont két balesetben még összesen 16-an vesztették életüket szolgálat közben az idén.

Vagyis az összes alakulatnál összesen 29 amerikai katona halt meg 2018-ban, ami még mindig kettővel kevesebb, mint ahány amerikait iskolákban lőttek le.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!