A világbajnok úszónő pedofília miatt feljelentette egykori edzőjét

Szexuális zaklatás vádjával indított pert korábbi edzője, Sean Hutchison, valamint az amerikai szövetség ellen Ariana Kukors Smith világbajnok úszó.

A 2009-ben 200 méteres vegyesúszásban vb-aranyérmes sportoló februárban vádolta meg először nyilvánosan egykori edzőjét, aki szerinte 13 évesen kezdte zaklatni, 16 évesen tapogatta és csókolgatta, míg 17 éves korában szexuális együttlétre kényszerítette őt.

„Ez a per az elszámoltatásról szól: szeretném, ha bűnhődnének azok az emberek, akiknek meg kellett volna védeniük egy 15 éves lányt” – mondta hétfőn újságíróknak a most 28 éves Kukors Smith.

Kukors a szövetség mellett ugyancsak beperelte az amerikai válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Mark Schubertet, aki – állítása szerint – elmulasztotta jelenteni a feltételezett gyermekmolesztálást: „Azzal, hogy az amerikai szövetség semmit nem tett, hagyták, hogy Sean Hutchinson közel egy évtizedig molesztáljon” – jelentette ki Kukors.

A sportági szövetség állásfoglalása szerint 2010-ben felfogadtak egy magánnyomozót, akinek feladata az akkor 21 éves úszónő és 39 éves edzője között fennálló állítólagos kapcsolat felderítése volt. A nyomozást akkor bizonyíték hiányában lezárták, s mindkét fél tagadta, hogy szexuális viszony lenne közöttük.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!