Ronaldo elismerte a csalást – de máris trükközne a kifizetésével

Tavaly kellett bíróság elé állnia Cristiano Ronaldónak 14,7 millió eurós adócsalás miatt. A vádak szerint 2011 és 2014 között négyszer sértette meg az adózási jogszabályokat.

A Real támadója először azt mondta a bírónőnek, hogy „ha nem Cristiano Ronaldónak hívnák, akkor nem is kellene ott lennie”. Majd néhány nap múlva ezt nyilatkozta:

„Angliában soha nem volt ilyen problémám, ezért akarok visszamenni. Mindig kifizettem az adózásaimat, mindig. Angliában és Spanyolországban is. Mint tudják, semmit sem tudok elrejteni, nevetséges lenne, hogy ilyen dolgot csináljak. Egy nyitott könyv vagyok, csak be kell írni a Google-ba, hogy Cristiano Ronaldo és minden ott van. Például a Forbes magazin listája a bevételeimről.”

Tíz hónap elteltével már azt írja az El Mundo, hogy Ronaldo az ügyvédjén keresztül 14 millió eurót ajánlott a spanyol kincstárnak, mezzel kerülné el a börtönbüntetést.

Ugyanis ha a bíróság a legsúlyosabb ítéletet hozná Ronaldo ügyében, akkor ki kellene fizetnie a 14,7 millió eurós tartozását, ezen felül a nagyjából 100 millió eurós kártérítést, plusz néhány hónapra börtönbe is kerülhetne.

Ennek ellenére azért még próbál trükközni a sztárfocista, mivel nem egyedül szeretne törleszteni, hanem a Real Madriddal fizettetné ki a tartozás egy részét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!