Sokkoló üzenetet tett közzé Rékasi Károly fia: erre senki nem számított

Ki gondolta volna, hogy a vegzálásokkal, rendőri visszaélésekkel és a Fidesz önkényével szembemenő Rékasi Zsigmond, akit az sem rettentett el, hogy nyomozók foglalták le a laptopját a házkutatás során, egy olyan graffitis ügyben, amit sosem követett el, egyszer azt fogja írni, hogy többet nem harcol.

Zsigmond kiírása sokakat meglepett:

„Pár hete a párommal eltöltöttünk egy hetet Londonban a rokonainál. Amikor leszálltunk a buszról, közel sem az elit negyedbe csöppentünk. Kiderült, hogy az ott élők valamilyen úton-módon mind bevándorlók. Sokat beszélgettünk velük, mindannyiuk célja, álma az volt, hogy dolgozzanak, pénzt keressenek. Mivel befogadóan kezelik őket, velünk ők is így bántak. Hihetetlen élmény volt. Amikor hazaértem, rádöbbentem, belőlem kihalt mindenféle gyűlöletem amit bárkivel szemben eddig tápláltam. Ezentúl is érdekelnek a társadalmi kérdések, de a tüntetések helyett költészetemmel, a slam poetry műfajával szeretnék foglalkozni.”

A Renegátlástalanok mozgalomhoz sokak csatlakoztak, de úgy tűnik, Rékasi Zsigmond már nem része az aktív, magukat forradalmárként aposztrofáló csapatnak. A sok bírság a hatóságoktól, a rendőri vegzálás elérte a célját: sikeresen vették el a kedvét egy fiatalnak attól, hogy megpróbálja jobbá tenni ezt az országot.

Köszönjük nekik!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!